Unna dig 30 minuters egentid

DesktopImage
0
När barnen är i skolan eller när du precis har kommit hem från jobbet, ta dig då tid att prova dessa enkla tips för avslappning och njut av tiden du har för dig själv – du kommer garanterat känna dig upplivad efteråt.

En halvtimme - det är ju ingenting! Samtidigt rusar vi mellan familjeaktiviteter, jobbet, hem till vänner och hushållsaktiviteter, ofta utan paus. En kort paus i ens fullspäckade schema kan göra stor skillnad för ens stressnivåer.

Ta hand om ansiktet

Testa en ansiktsmask eller sminka dig lite annorlunda. Att spendera lite tid framför spegeln, utan stress, ger dig chansen att inte bara testa en ny stil eller ändra hur du ser ut utan även hur du ser världen.

Var din egen barista

Nöj dig inte med snabbkaffe eller tråkiga tepåsar, experimentera istället med en mjölkskummare eller med kryddor som kanel och muskot, eller pröva ett nytt recept. Sätt din egen prägel på varm choklad, eller skapa en värmande dryck med hett vatten, frukt och färsk ingefära.

Spara längre tidningsartiklar

Om du vanligtvis bara har tid att läsa kortare artiklar i morgontidningen eller helgbilagan, se till att spara artiklar och krönikor som ser intressanta ut men är för långa för att läsa just då i en mapp i köket. När du sen har en stund för dig själv kan du lätt ta fram en och läsa.

Skicka ett vykort

Det är en sedan länge glömd konst! Man kanske smsar eller ringer sina vänner då och då, men att sätta sig ner och skriva ett brev eller vykort kan vara så himla mycket roligare, och uppskattas definitivt av mottagaren.

Ha delmål

Om det är något du har tänkt på att göra länge men inte hunnit än (boka en resa, hitta en bra hemförsäkring etc.) - dela in uppgiften i olika moment som tar ungefär en halvtimme att genomföra, till exempel leta resmål och kolla flygtider. I slutänden kommer det kännas som att du verkligen har åstadkommit något.

Toppentips

Att få tid att ta det lugnt hemma är oftast inte särskilt lätt. Läs mer om våra tips för hur man får 30 minuters egentid.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om