När kommer min dotter att få sin första mens?

DesktopImage
0
Så förutspår du ungefär när din dotter kommer att få sin första mens

Ingen kan med säkerhet ge ett exakt datum, men vi kan berätta vilka ledtrådar du ska hålla utkik efter.

Frågan om åldern

Även om de flesta flickor får sin första mens i åldern elva till tretton år, kan den komma när som helst från åtta upp till sexton års ålder. Det innebär att åldern i sig inte betyder så mycket när det gäller att lista ut när din dotter ska få sin första mens.

Tecken att hålla utkik efter

De goda nyheterna är att din dotters första mens inte bara kommer att dyka upp som en blixt från en klar himmel. Din dotters kropp kommer att ge vissa förvarningar om dess ankomst. (Men se till att hon förstår att dessa förändringar kan infalla i vilken ordning som helst.)

  • Brösten utvecklas - Hon får små knoppande bröst (det kan ta tre till fyra år för brösten att utvecklas helt). Rent generellt kan du förvänta dig att mensen kommer runt två år efter det att brösten börja utvecklas.
  • Hon börjar få könshår - När väl brösten har börjat utvecklas, dröjer det inte länge innan de första könshåren dyker upp. Till att börja med är de mjuka och tunna, men blir sedan gradvis grövre. Den första mensen kommer som regel ett till två år efter det att hon fått sina första könshår.
  • Flytningar - Hon får flytningar som antingen är vita eller gulaktiga. Det kan vara en god idé att börja använda Always Dailies för att skydda sina underkläder. Hennes mens bör starta inom de närmaste månaderna efter det att hon börjat få flytningar.

Steget före

Med tanke på att flickor kan få sin första mens redan när de är bara åtta år, är det klokt att inte vänta för länge med "samtalet" utan vara ute i god tid. Vi har massor av bra råd och tips om hur du pratar om puberteten med din dotter och vilka frågor hon kan tänkas ställa.

Du kan även hjälpa din dotter att känna sig mer redo för sin första mens genom att lägga upp ett litet lager av skydd som Always.

Föreslå att hon kan ha några trosskydd i väskan om hon får sin första mens när hon inte är hemma. Det kan vara en god idé att ha ett par extratrosor i skolväskan eller skåpet.

Dela med dig av dina tankar

Vill skulle gärna vilja veta vad du tänker när det gäller hur du kan förbereda din dotter inför hennes första mens. Dina tankar kan vara till hjälp för andra mammor.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om