Humör under mens

DesktopImage
0
Menstruationsperioder är inte det roligaste, eller hur? Du är lynnig, känner dig inte direkt strålande, för att inte tala om kramperna! Jaja, det kan vara en bra tid att ta det lugnt och skämma bort dig själv lite. Så här gör du.

HUR DU SKÄMMER BORT DIG SJÄLV UNDER DIN MENS 

Ät hälsosamt och drick mycket vatten
Ät massor av morötter, apelsiner och aprikoser och andra gula och orange frukter och grönsaker. Spenat och gröna bladgrönsaker är bra, precis som tomater, nötter, lax och annan fet fisk. Drick också ungefär en och en halv liter vatten om dagen.

Träna och promenera
Ligga på soffan kan verka som en bra idé, men att ta en promenad eller cykla är ett mycket bättre alternativ. Njut av den friska luften, men se till att du skyddar din hud från skadliga solstrålar genom att bära hatt, solglasögon och solskyddsfaktor på utsatta områden av huden. 

Se till att ditt hus luktar gott
Vissa dofter har visat sig öka känslan av välbefinnande, som till exempel kaffe eller nybakat bröd. Och förutom att vara vackra och dofta gott kan en bukett blommor ljusa upp tillvaron.

Slappna av med musik
Musik kan hjälpa till att minska ångest och öka välbefinnandet. Hitta en bekväm plats att vila på, sätt på lite avslappnande musik, kanske lyssna med hörlurar för att inte bli störd. Koncentrera dig sedan på musiken och låt ditt sinne slappna av helt och hållet.
 
Ta ett bad
Ett varmt bad med musik och ljus är det ultimata sättet att skämma bort sig själv. Det blir inte bättre än så.

Njut av en kopp örtte
En varm dryck, såsom kamomillte, kan vara otroligt avkopplande.

Gå och lägg dig tidigt
Är du trött? Vuxna människor behöver mellan 7 och 9 timmars sömn. Om du inte får tillräckligt med sömn kan en kort tupplur förbättra humör, vakenhet och prestation.  Överväg också att gå till sängs tidigare för att få tillräckligt med timmar av nödvändig sömn och energi för att orka med din menstruationsperiod.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om