Hälsa i puberteten

hlsa-i-puberteten-3-size-3
0
Att leva hälsosamt är en viktig del av din dotters utveckling. Du kan uppmuntra henne att ta hand om sin kropp genom att betona vikten av sunda kostvanor och regelbunden motion.

TIPS FÖR ATT HJÄLPA DIN DOTTER ATT LEVA HÄLSOSAMT
 

FÖREGÅ MED GOTT EXEMPEL
Det första du behöver göra är att föregå med gott exempel. Faktum är att ni kan göra saker tillsammans, som att planera och laga hälsosamma måltider samt ta raska promenader i ert närområde några gånger i veckan (dessa aktiviteter skapar också en bra möjlighet att samtala). 
 

LÄR HENNE ATT ÄTA RÄTT
Eftersom din dotters kropp kommer att växa och utvecklas snabbt under puberteten, måste hon hålla uppe sina energinivåer genom att äta en välbalanserad kost. Denna bör innehålla:
• Proteinrika livsmedel - såsom fisk, kött, ost och ägg
• Komplexa kolhydrater - såsom fullkorn och brunt bröd
• Mejeriprodukter
• Massor av färsk frukt och grönsaker
 

ÄT FRUKOST
Ät frukost varje morgon för att få den där viktiga energikicken i början av dagen. 
 

DRICK MYCKET
Din dotter ska dricka mycket vatten!
 

UPPMUNTRA HENNE ATT VARA AKTIV
Regelbunden motion kommer göra att din dotter mår bra, förbättrar sin styrka och koordination, och hålla hennes energinivåer höga. Att utöva en sport som hon gillar, eller helt enkelt ha kul med vänner genom rollerblading, cykling och promenader till skolan, kommer att hålla din dotter i form och se till att hon har möjlighet att umgås med sina kamrater på ett hälsofrämjande sätt.
 
 
 
 
 

 

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande