Fem pinsamma situationer att bespara din dotter

DesktopImage
0
"Sluta, du är så pinsam!" Om du är trött på att få höra de orden från din (över)känsliga dotter, ta en titt på dessa tips för att slippa pinsamma situationer.

Det är så mycket som kan upplevas som pinsamt för en tonårstjej. Det är i tonåren som man blir smärtsamt medveten om andra människor och vad de kan tänkas tycka, och ofta känns det som att alla dömer en.

Så när man som förälder gör något som kan tyckas harmlöst, men hon desperat ber en att sluta omedelbart är det viktigt att lyssna på henne. Vi har alla varit unga, och säkert lika känsliga för grupptrycket.

Ta en titt på denna lista med potentiellt pinsamma situationer som kan uppstå med din dotter och hur man navigerar runt dem. Vi kan inte lova att hon kommer att tacka dig, men hon kommer bli lättad.

Att du hämtar henne från en fest

Här har hon försökt imponera på sina vänner och bekanta med ett sofistikerat och vuxet party-persona. Och så dyker du upp i din praktiska men kanske inte så eleganta mamma-bil och vinkar frenetiskt - och sabbar illusionen totalt.

Att hämta henne från fester är viktigt för att vara säker på att hon kommer hem i ett stycke (och i tid). Men kanske kan hon få känna sig lite cool genom att du parkerar runt hörnet och låter henne möta dig där för att bevara illusionen av självständighet.

Att du kommenterar på allt på sociala medier

Teknikens under har gett oss oändligt många fler sätt att skämma ut våra barn. Att kommentera entusiastiskt på allt hon lägger upp på sociala medier är att likställa med att gulla för mycket med henne offentligt.

Vi fattar: du är stolt över din dotter och vill visa henne hur mycket du älskar henne. Men sociala medier är för hennes vänner. Om du inte vill bli blockad (hårt, men inte helt otroligt), försök att ligga lågt.

Att bindor ramlar ur hennes väska

Tonåringar skäms ofta över sina kroppar i förändring - högst upp på listan står garanterat mensen. Det värsta som skulle kunna hända din dotter (enligt henne) vore om det skulle ramla bindor ur hennes väska medan hon pratar med sin gulliga bordsgranne på geografin.

Här kan du hjälpa henne genom att fixa superdiskreta bindor från Always. De är allt skydd hon behöver, i en förpackning som är lätt att gömma i en ficka eller väska. För att minimera risken för pinsamheter ytterligare kan du ge henne en snygg tygpåse att förvara dem i.

Att du skäller ut henne inför hennes vänner

Du har kommit på henne med skägget i brevlådan: hon och hennes vänner försökte smyga iväg till den där festen som du förbjöd henne att gå på. Du ska definitivt ta med henne hem - men vänta med att prata allvar med henne tills ni är hemma.

Det betyder inte att hon slipper undan. När ni väl pratar har du fullt mandat att ge henne utegångsförbud eller dra in månadspengen. Men det får nog bättre effekt om hon inte blir bortgjord framför sina vänner.

Att du tar upp pinsamma barndomsminnen

Hon har äntligen bjudit hem sin nya pojkvän på middag så att du får träffa honom. Innan du vet ordet av har du börjat berätta om hur din dotter, när hon var liten, brukade... nej, sluta genast!

Historier om vad hon brukade göra som liten är visserligen väldigt gulliga, men får henne inte att framstå som en självständig ung kvinna (vilket antagligen är allt hon vill). Spara historierna till senare.

Vad är det pinsammaste du har gjort mot din dotter? Dela din historia - om du får för din dotter vill säga - i kommentarssektionen nedan.

Klicka här för att spara upp till 12 kronor på Always.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande