Managing-your-teenagers-mood-swings-3-size-3

Hantera din tonårings humörsvängningar

Under puberteten finns det ibland ingenting som kan dämpa känslorna som din tonårsdotter har inom sig, men det finns några enkla tips för att hjälpa dig att finnas till hands och få ett lyckligare hem.


För några av oss åtföljdes vår tonårstid av ljudet från smällande dörrar! Men även om vi mestadels stod ut med våra föräldrar och syskon var den tiden en känslomässig berg-och-dalbana. Bli påmind om de känslor som din dotter antagligen går igenom just nu genom att läsa https://www.bravardag.se/halsa/kvinnlig-halsa/artikel/pubertet-en-guide-for-foraldrar. Det hjälper henne att du ”bara finns där”, även om hon aldrig skulle erkänna det!

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

5 saker du kan göra
1. Puberteten hos flickor kan bli en känslomässig resa för alla inblandade, men försäkra henne om att det går över. Visa på äldre kusiner eller vänner som hon gillar, och som har passerat tonårstiden utan problem.
2. Var säker på att hon tar hand om sig själv. Det är livsviktigt att äta rätt, så hjälp henne att undvika att drabbas av sötsug genom att ge henne mycket frukt och grönsaker.
3. Uppmuntra din tonåring att röra på sig. Det är bra för både kropp och själ. Att få låta all frustration och ilska gå ut över en tennisboll eller på en joggingrunda kan också få henne att må bättre igen.
4. Om hon inte vill prata med dig kan du försöka se till att hon har någon annan vuxen att vända sig till som både du och hon litar på. Du måste inte få reda på vad de pratar om, det viktiga är att hon har någon att dela sina tankar och frågor med. Att ha någon i närheten som hon kan dela sina känslor med, hjälper henne också att utveckla känslomässig förmåga.
5. Vårda de bra sidorna för hennes skolliv och intressen – hennes hjärna växer också och det här är ett utmärkt tillfälle att använda den. Kreativa organiserade fritidsaktiviteter är ett bra sätt för att få ut alla nya känslor hon bär inom sig

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan