Vänlighet börjar i hemmet

DesktopImage
0
Omtänksamma handlingar som till exempel en varm kram eller ett meddelande på spegeln bidrar till det kärleksfulla hemmet och lär barnen en viktig livsläxa

Världen vore en bättre plats om vi alla försökte vara snällare mot varandra. Det kan dock vara svårt ibland, när man är stressad och bara försöker ta sig igenom vardagslivets påfrestningar.

En plats där du kan försöka vara extra snäll på varje dag är i hemmet. Att visa din partner och dina barn hur mycket du tycker om dem är ett fint sätt att bygga varaktiga och meningsfulla familjerelationer, och det är ett bra sätt att föregå med gott exempel.

Här följer små vänlighetshandlingar som du kan göra i vardagen som gör stor skillnad:

Visa hur du känner

Vi älskar alla våra familjer, men det kan vara svårt att komma ihåg att visa det varje dag. En kram innan du går till jobbet, mys i soffan när ni tittar på film och gos i sängen med barnen med godnattsagor, om så bara i 10 minuter, gör att alla i familjen lättare förstår hur mycket de betyder för dig. Och dra dig aldrig för att säga "Jag älskar dig". Man kan aldrig säga det för många gånger.

Laga mat med kärlek

Tänk på vad dina barn och din partner verkligen tycker om när du planerar handling och matlagning. Köp deras favoritpålägg, baka en kaka någon gång ibland, bara för att, eller köp barnens favoritfrukt och skicka med i väskan till skolan.

Konsten att vara omtänksam

Visa din familj att du vet vad som är viktigt för dem när du får möjlighet.

Om du har en tonåring som älskar musik kan du till exempel lägga in en påminnelse i mobilen om när biljetter till hans eller hennes favoritband släpps, eller skicka ett meddelande till din partner om du ser att hans eller hennes favoritlag ska spela en viktig match.

Den här typen av små handlingar visar att du alltid tänker på dem.

De bästa sakerna i livet är gratis

Ge familjen små gåvor. De behöver inte kosta något. Du kan ge din partner en ryggmassage efter en stressig dag, göra din tonårings läxläsning lite trevligare med några hembakta kakor eller lämna små meddelanden på badrumsspegeln.

Genom att föregå med gott exempel kommer du att få vänlighet tillbaka. Kanske att någon dyker upp med en fruktosbricka när du ligger i sängen en vacker dag...

Lär barnen att vara snälla mot andra

Genom att vara snäll föregår du med gott exempel. Men det ska inte bara vara du som är snäll.

Uppmuntra dina barn redan som små att vara snälla genom att ge dem lite idéer. Det kan till exempel vara att fråga vem av barnets vänner som skulle kunna tycka om en bok som ni har läst ut och föreslå att ni ger bort den i present till den personen. Om någon ni känner är sjuk kan ni hjälpas åt att göra ett "krya på dig"-kort.

Det kommer att uppmuntra dem att själva hitta sätt att vara snälla och väcka en välvilja hos barnen.

Vad gör du för att visa vänlighet i hemmet? Berätta med hjälp av kommentarsfunktionen nedan.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande