Så skaffar du nya vänner

Så skaffar du nya vänner

0
Flyttat till en ny stad, får alla dina kompisar barn samtidigt eller vill du testa något nytt? Det kan kännas knepigt, men vi har knepen.

Tänk positivt
Tänk inte att alla ”redan har tillräckligt med vänner och inte är intresserade av fler”. De flesta av oss har visserligen vänner men de flesta är positiva till fler. Med tanke på hur viktigt det är att nätverka idag så är det väldigt få människor som inte är öppna till nya relationer. Gå alltid in med det här tankesättet när du möter nya människor.

Kolla med kompisarna
Det är vanligt att vi träffar kärlek genom vänner så varför inte få ny vänskap genom de du redan känner? Hör med dina kompisar om de känner någon person som du kan tänkas passa ihop med på det vänskapliga planet. Bli inte förvånad om det haglar in förslag.

Ut och aktivera dig!
Du kommer inte träffa nya vänner när du sitter hemma, det kräver faktiskt lite jobb om man vill ha ett rikt socialt liv. Tänk efter vad du är intresserad av och var du kan möta likasinnade? Köp ett gymkort, gå en matlagningskurs eller bege dig till stallet. Det här är ställen där du kommer stöta på samma människor om och om igen och det är ett utmärkt sätt att knyta nya kontakter.

Leta bland dina kontakter
Antagligen så känner du redan en handfull människor som skulle kunna bli nya kompisar. Tjejen på jobbet som du brukar småsnacka med på lunchen, din trevliga granne på spinningsklassen eller varför inte en barndomskompis om du då och då pratar med på Facebook.

Jobba på relationerna
Jobbet är en utmärkt plats att träffa nya vänner. Kanske har du inte kommit längre i dina relationer där för att du inte varit tillräckligt öppen. Sluta äta lunch framför datorn och häng med ut istället och ta initiativ till after work.

Blir bättre på småprat
Låt snacket gå vart du än är men håll det lätt och glatt. Om du upptäcker att ni har något intresse gemensamt så försök jobba vidare på det ämnet. Kanske är ni båda intresserade av en ny film som nyligen haft premiär, ett band som snart kommer till Sverige eller en nyöppnad restaurang. Tveka inte att fixa en ”dejt”.

Tacka ja till inbjudningar
Om någon vill att du ska komma på en fest eller följa med och äta lunch så tacka ja även om din första instinkt är att säga nej. Det här är en gratis chans att få umgås med massor av människor så det är för bra för att tacka nej till.

Kompisar på kroken
Hittat någon som du gillar och som du har kul med. Gör det till en vana att höras och ses så kan det snart förvandlas till en varande vänskap. Bygg vidare genom att ringa, sms:a och föreslå att ni ska ses då och då. Förhoppningsvis är ni snart som ler och långhalm.

Skribent: Jenny Thorell

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande