Så hittar du kärleken på nätet

DesktopImage
0
Hundratusentals svenskar dejtar på nätet idag, vilket gör det till ett av de enklaste sätten att träffa kärlek på. Men hur gör man och ökar man sina chanser att träffa någon?

Bilden:
Bilden som du lägger upp på dig själv är utan tvekan en av de viktigaste komponenterna för att träffa din framtida partner. Här är några saker att tänka på.

Nytagen: Bilden ska vara nytagen, helst inte äldre än 6 månader. Bilder som är över 2 år gamla går bort direkt. Vill man lyckas med sin nätdejting gäller det att vara så autentisk som möjligt och bilden ligger högt upp på den listan. Självklart vill du inte att din dejt ska se annorlunda ut än på bilden när ni äntligen ses.  
Lägg ner tid: Ingen bra bild redo? Lägg ner lite tid på en bra profilbild. Ta hjälp av en kompis för att få en proffsigare bild och försök ta en bild som ser så mycket ut som du som möjligt.
Bara du: Bilden på din profil ska helst vara utan distraktioner och med bara du på bilden. Andra människor, hundar och solglasögon går bort.
Hobbybild: Har du ett intresse som funkar på bild som golf, klättring eller skidåkning. Lägg gärna upp en bild på dig och din hobby, det skapar samtalsämnen och så kan du hitta likasinnade.

Texten
Med tusentals medlemmar gäller det att ha en personlig text som sticker ut.

Var specifik: Utan att det blir överdrivet så ska man försöka beskriva vad man vill ha av ett förhållande. Ju mer specifik du är desto större chans att du hittar någon som passar dig perfekt.
Glimten i ögat: Ha kul med din profil. Låten du inte kan låta bli att tokdansa till, drömsemestern, TV-serien du är besatt av just nu. Låt de som läser din profil får en inblick hur ett liv ihop med dig skulle kunna vara.
Var kortfattad: Ingen vill läsa en novell.
Var ärlig: Det är en självklarhet att man inte hittar på något i sin text.
Stava rätt: Tänk på hur dåligt felstavningar kan se ut i ditt CV, det ser heller inte kul ut på din dejtprofil.  

Dejtandet
Nu ligger din profil uppe och du ska börja dejta. Här är några saker att tänka på.

Logga in ofta: Det är bra att vara en aktiv medlem, även fast du inte får mail varje dag så kan du logga in och kika runt själv och uppdatera din profil. Om andra medlemmar ser att du ofta är inloggad visar det på att du är seriös och prioriterar att träffa en ny partner.
Öva på dejting: Kanske har ni mailat fram och tillbaka ett tag och allt känns fantastiskt, men när ni väl träffas så finns inte kemin där. Var det länge sen du gick på en dejt så ska du inte bli nedslagen om det inte fungerar direkt. Ge det tid.
Ta kontakt: Vill du själv ta kontakt med någon du är intresserad av så ska du försöka stå ut lite. Kanske låter svårt men många medlemmar får mycket mail och då vill du inte bara vara en i mängden. Kom på en snärtig rubrik som drar blickarna till sig och visa att du läst profilen genom att ställa en specifik fråga om något du läst på profilen. Självklart skadar inte lite humor.

Några populära dejtingsidor att kolla in:
Match.com
Lovesearch
Mötesplatsen
Firstdate.com
Edarling


Skribent: Jenny Thorell

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande