Ofrivilligt singel? Anlita en personlig matchmaker!

DesktopImage
0
Får du inte till det med kärleken och har tröttnat på planlöst dejtande? Efter personlig tränare och personal shopper kommer nu även personlig dejtinghjälp stort. Så, luta dig tillbaks och låt en expert göra jobbet med att hitta din drömpartner.

I USA, vårt föregångsland när det gäller trender, har intresset för personlig matchmaking varit stort länge. Och nu börjar trenden även synas i Sverige.
Skälen till detta är flera, menar Cecilia Lindén, grundare av företaget Idealpartner och själv personlig matchmaker:
- Dels har många provat nätdejting innan och blivit besvikna över att det finns så många som är oseriösa, dels finns det dem som av yrkesskäl varken kan eller vill lägga ut bild på sig själva. Då minskar chanserna drastiskt på en vanlig dejtingsajt.

En annan viktig aspekt för alla oss stressade nutidsmänniskor är förstås tidsaspekten. Det kan helt enkelt vara svårt att klämma in all den tid som till exempel nätdejting kräver. Med den här tjänsten slipper du det problemet. Du behöver bara träffa den personlige matchmakern en gång, sedan gör han eller hon jobbet!

-Det är jätteviktigt att få en personlig kontakt. Det har jag med alla, berättar Cecilia Lindén, som använder personliga möten som grund i sitt arbete, tillsammans med all personlig information hon får av kunderna om allt ifrån ålder och intressen till värderingar och önskemål.  

1. Bekväm process
I mötet använder hon sin intuition och goda människokännedom, som hon säger sig ha. För det räcker inte med att matchningen verkar perfekt i teorin, personkemin måste ju finnas där också.
Själva processen är alltså ganska enkel. Du registrerar dig och blir sedan inbjuden till ett personligt möte med den personlige matchmakern. Därtill berättar du massor om dig själv, både på mötet och skriftligen. Efter det börjar jakten på din själsfrände och när lämpliga förslag vaskats fram bokas en dejt med den tilltänkte in. Om det trots allt inte skulle klicka får du nya förslag och till sist brukar det ge napp.
För några år sedan, när den här tjänsten var helt ny i Sverige, var det mest kvinnor över 40 år som köpte den, men nu kryper efterfrågan allt längre ner i åldrarna och även många fler män har fått upp ögonen för detta. Så den tidigare problematiken med obalansen mellan könen finns alltså inte på samma sätt längre.
I övrigt är den "typiska" kunden en seriös och målmedveten person, som oftast har ett välordnat liv i övrigt, men saknar den där sista, dock så viktiga pusselbiten - kärleken.

2. Oseriösa sållas bort
Men att anlita en personlig matchmaker är inte gratis. Priserna varierar, fast ligger överlag betydligt högre än de avgifter som tas ut på nätdejtingsajterna (som vissa till och med är gratis). Men att det kostar en slant menar förespråkarna för personlig matchmaking kan ha sina fördelar. De menar att de oseriösa sållas bort på så sätt.

Men hur väl lyckas det då? Kan man verkligen ta hjälp av någon annan för att hitta sin egen partner?
Enligt Cecilia Lindén, som vid det här laget har flera års erfarenhet av personlig matchmaking och som med egna ögon sett hur intresset bara växer och växer råder dock inga tvivel:

-Jag har inga siffror, men många vittnesmål om att det gått bra. Massor av lyckade dejter har övergått i lyckliga förhållanden!
Idealpartner är bara en av flera personal matchmakingföretag i Sverige idag. Det poppar ständigt upp nya, men här är ytterligare några exempel:

www.jamatchmaking.com
www.topmatchscandinavia.se
www.topmatch.se

Skribent: Eva-Lotta Sigurdh

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande