Parmiddagar? Urtrist eller superkul?

DesktopImage
0
Om man inte vill prata om bolån, jobb och barnuppfostran under en hel middagen, vad gör man då? Läs tipsen som hjälper dig få fart på gästerna.

Parmiddagar? Urtrist eller superkul?

Om man inte vill prata om bolån, jobb och barnuppfostran under en hel middagen, vad gör man då? Läs tipsen som hjälper dig få fart på gästerna. 

Vinnartipset!

Det här tipset belönades med en goodiebag. Grattis!

Har gjort det här flera gånger. ALLTID LYCKAT. Gästerna lär känna varann närmare och värdfolket har det lugnt och skönt. 1. Gör en meny. 2. Köp hem ingredienser. 3. Låt gästerna laga maten. 4. Umgås och trivs!

-- Ingrid P. -- 

Vi brukar ha trippelmiddagar! 3 par deltar och varje par ansvarar för en rätt. Så ett par tar med en förrätt och ett par en huvudrätt och sista paret fixar efterrätten! Brukar vara hur kul som helst!

-- Maria P. --

Förrätt: Karin och Per.

Varmrätt: de som vi hos är,

Dessert: Janne och Maire.

Alla bidrar med nåt, det andra gjort smakar alltid gott.

-- Elisabeth J. -- 

Ett jättebra sätt att kombinera nytta med nöje är att bjuda hem varandra på "dagsverksmiddag". Allt tråkigt blir roligare när man är fler! Tapetsera, fixa bilen, sy gardinerna, sortera ut sånt som kan slängas el säljas i garderoben. Börja med projektet och avsluta dagen tillsammans med god mat och kanske ett glas vin el två ;) Hämtmat el hemlagat går lika bra. Sällskapet och känslan av att ha fått något bra gjort är det avgörande!

-- Maria G. -- 

Värdparet står för middagen och gästparet tar med dryck och efterrätt. Senare spelas Xbox 5 kamps spel! Då är man lagom mätt och go och det blir extra kul att "hoppa häck"

-- Lotta K. -- 

Laga maten tillsammans. Bilda nya par och ta en rätt var! Kul med nytt samarbete :D

-- Anna E. -- 

Jag tycker att när det ska bjudas på middag så är det ju trevligt om gästerna kan vara lite delaktiga i förberedelserna inför middagen, hjälpa till med maten och dukningen. Med ett var sitt glas vin t ex. brukar det bli avslappnat och riktigt kul i köket.

-- Katja H. -- 

På en parmiddag som jag hade för ett tag sedan lade jag kort med ord under varje tallrik som den som satt vid den tallriken INTE fick använda :) Blev en rolig kväll! Vi hade äggklocka de vars första 10 min då vi fick ventilera våra jobb och sen inte under resten av kvällen :)Sen pratade vi om livet, döden, musik osv :)

-- Kyllan S. -- 

Alla vuxen middagar blir roligare och mera avslappnade om man har plock mat som äts med fingrar, räkor, kräftor, tunna revbensspjäll, kyckling vingar/klubbor ets

-- Aini A. -- 

Anordna parmiddag i stil med "halv åtta hos mig" låt ena partnern göra middagen för er andra, betygsätt och få extra poäng för underhållning, de rätter som fått flest poäng lagar ni tillsammans på avslutningsmiddagen. Bästa förrätt, bästa huvudrätt , bästa efterrätt, och kanske även bästa underhållning igen som en trevlig avslutning.

-- Annika S. -- 

Spela blandade låtar inte bara ballader, spela spel, gärna charader. Med trerätters middag kan det lätt bli stelt, men skippa inte maten helt. Bjud på små piroger och självklart hör choklad och jordgubbar till, vin, ostar och öl till männen om de så vill. Undvik tv:n och ta disken när gästerna gått hem, börja kvällen tidigt, exempelvis klockan fem. Skämta, var avslappnade och glöm inte levande ljus, då har ni ett perfekt parmiddag i ert hus.

-- Erika S. -- 

Självklart går det att ha en kul parmiddag...Mitt bästa tips är att man lagar middagen tillsammans med sina gäster. Som avslutning på kvällen är det alltid uppskattat med lite Singstar.

-- Anne P. -- 

Så klart! Laga maten tillsammans, drick något gott samtidigt och efter maten spelar man Pictionary! Det blir en toppenkväll =)

-- Jenny B. -- 

Knytkalas, jag tar med min bror!

-- Per H. -- 

Goda vänner med mycket humor. Ett gott vin och roliga brädspel. Och att alla tar med något till middagen, någon gör efterrätterna någon gör tillbehör någon gör huvudrätterna och så vidare. Men det viktigaste är att det är med goda vänner. 

-- My Ö. -- 

Jag tycker att det är perfekt och sjunga karaoke på en parmiddag :) När man väl har börjat sjunga och släppa loss så blir allt så himla avslappnat och man kan prata med varandra om nästan allt :)

-- Sabina P. -- 

Absolut! Jag har haft parmiddagar flera gånger tidigare, alltid lika trevligt. Man får våga 'leka' lite, ha roliga spel. Spel som går ut på Män vs kvinnor brukar vara extra uppskattat!

-- Nathalie T. -- 

Självklart kan parmiddagar bli hur roliga som helst, men receptet stavas god mat och sällskapsspel. Med spelens hjälp så blir det inte en tråkig stund kan jag lova!

-- Andreas N. -- 

Jag tycker att man inte behöver göra det till en så stor grej. bjud hem mitt i veckan och bjud på "vanlig vardagsmat" men duka riktigt fint. Det är alltid kul med spontana vardags saker.

-- Madelene N. -- 

När vi packar utflyktskorgen ska bokstäverna som maten börjar på bilda en mening Korv, Rädisor, Avokado, Mjukmacka, Ägg, Räkor, Gurka, Ost, Tomat, Tårtbit = KRAM ÄR GOTT. Inspirerande och knepigt både för den som gör i ordning korgen och för den som blir bjuden.

-- Barbro L. -- 

God Husmans kost är underskattad. Vi ska ha kälpudding, med härliga pannkakor med sylt till efterrätt. Kaffegök till avslutning.

-- Åsa K. -- 

Låt vinet flöda helt enkelt!

-- Madelene S. -- 

Bästa tipset ever om man ska bjuda på mat; det är att precis när gästerna anländer ta ut nybakat (eller uppvärmt) bröd från ugnen, samt fräsa på lite lök. Aromerna som avges av detta är oerhört aptitretande, oavsett vad man ska äta för något!

-- Nathalie A. -- 

Ett enkelt sätt att få gäster att slappna av är att engagera dem i matlagningen istället för att visa dem till dukat bord. Mat är ett tacksamt samtalsämne: alla behöver den, alla har åsikter om den och vi lagar den på olika sätt. Det kan vara ett bra sätt att lära känna nya bekantskaper, få veta mer om varandra och hitta gemensamma nämnare. Så kommer man enkelt runt den pinsamma tystnad som kan uppstå när man inte riktigt hittar sin roll i diskussionen.

-- Åsa J. -- 

Laga nått riktigt gott varmrätt och en god efterrätt, duka fint även om det är vardag eller helg .Efterrätten kan man ta till kvällskaffet, lyxig chokladpaj är mycket god och lätt att göra och ha klar...

-- Karin J. -- 

Köp lite gott kött, potatissallad och grönsaker, något att dricka åk sedan ut i naturen och grilla, vad kan bli fel?

-- Ingelie L. -- 

Börja med att äta en god middag tillsammans med något glas vin eller öl. Efter middagen ätits kan ni spela sällskapsspel som t.ex. "lika par leka bäst" eller andra spel som är riktade till par. Garanterar att kvällen kommer bli lyckad!

-- Erika N. -- 

Vinkokt laxfilé med vitvinssås gjord på grädde o creme frech citronpeppar. Serveras med ris citronklyfta gröna ärtor dill. SMASKENS.

-- Ann-Christine F. -- 

Kom överens om en bra nivå på parmiddagarna! Lite skit i hörnen har ingen dött av. Bättre att middagarna blir av, med t.ex. enkel spaghetti bolognese och utan att hela huset är städat, än att bjuda på trerätters och ha städat hela helgen.

-- Maria A. -- 

Var dej själv

-- Ingelie L. -- 

Mitt bäst tips för en lyckad parmiddag är att planera i förväg så att man bjuder på mat som alla gillar och överlag ser till att alla bli bekväma i sammanhanget därför att när alla är bekväma så slappnar alla av och det är då man kan börja ha trevligt tillsammans! Jag tycker att det är viktigt att man ägnar lika mycket tid och uppmärksamhet åt alla i sällskapet, om alla känner sig delaktiga och intressant så blir del en lyckad kväll!

-- Ellen J. -- 

Det finns miljoner parlekar spridda på nätet, jag brukar hitta där och parar ihop paren med andra istället för varandra. Slår aldrig fel.

-- Mirva R. -- 

Se till att bjuda par som har åtminstone ett naturligt diskussionsämne (sommarstuga, barn, golf eller vad det nu är), men se till att variera de inbjudna lite. Att be alla ta med något till en knytis gör också att festen börjar i rätt ände! Det är alltid trevligt att diskutera nya och spännande recept.

-- Monica B. -- 

Ta fram riskokaren och koka ris. Servera ett glas halvtorrt vin. Dela ut vassa knivar och börja filéa fina fiskbitar till sushi. Alla gör varsin sort. Andra ingredienser är redan förberedda, för enkelhetens skull. Beroende på hur många par som är med blir det olika många sorters sushi. Under middagen ska bitarna betygsättas och vinnaren får bestämma vilken mat som ska lagas nästa gång man träffas. Ett trevligt sätt att umgås på och förhoppningsvis även väldigt gott.

-- Lotta L. -- 

Vi har alltid ett bra brädspel på lut efter kaffet på maten. Största favoriten är nog "När då då?" där man ska gissa på när händelsen på kortet inträffade. Är det före eller efter (eller mellan) de andra händelserna jag har på min tidsaxel? Detta ger ofta diskussioner kring händelser. Handlar om allmänbildning och tidsuppfattning, snarare än om kunskap (som tex TP)

-- Maritha F. -- 

Mitt bästa tips för en parmiddag eller tjejkväll är att spela spel. Det finns massor med frågespel som funkar kanon eller varför inte gamla hederliga spel som Monopol.

-- Sanna K. -- 

Fixa en fiskdamm! Ni vet den klassiska barnkalas-grejen. Jag har gjort det många gånger även på "vuxenkalas" och det brukar verkligen lätta upp stämningen och vara uppskattat! Vem gillar inte att få en liten present?! Och det behöver inte vara något stort alls. Det kan vara ett litet handgjort kort med tex texten "Tack för att du vill förgylla vår kväll!" och en liten mörk chokladkaka.

-- Annika N. -- 

Fixa musik, tänd ljus och se till att involvera maken, och höra vad som förfaller gästerna i smaken! Fixa snacks, dricka och glöm inte att garnera fisken, med YES blir de inga problem att ta hand om disken. Ha det underbart och av varandras sällskap njut, se till att ingenting på bordet tar slut. Vad mer kan göra en bra vardag, än att bjuda sina vänner på parmiddag!

-- Erika S. -- 

Planera en meny som går att förbereda nästan helt till fullo dagen/dagarna innan så att du bara behöver lägga den sista finishen när det är dags att äta, då får du mer tid till dina gäster och känner ingen stress.

-- Therese S. -- 

Humor är A och O. Man har alltid tid för ett skratt. Så God mat, en komedifilm och ett sällskap-spel gör parmiddagen komplett :)

-- Marie-Therese H. -- 

Förutsatt att personerna dricker alkohol så brukar det få folk att slappna av lite och det brukar få fart på de flesta:)det behöver inte va så mycket, ett glas ell två.

-- Sophie M. -- 

Något gott att äta som inte är för tidskrävande, lite god dryck och trevligt sällskap! Behövs inga fler ingredienser :)

-- Camilla B. -- 

I vårt gäng gillar vi tävlingar! Särskilt frågesporter, en bra ide är att låta alla gästerna förbereda tre - fem frågor (med svar). Alla skriver ju frågor från deras intresse så det kan bli hur kul som helst och man lär sig verkligen. Den som har skrivit frågorna läser upp sina frågor och är "utom tävlan den omgången". Vi brukar göra frågesport med svarsalternativ och alla skriver sitt svar på ett papper som sedan rättas. Ibland har vi ett pris till vinnaren.

-- Anna L. -- 

Vi brukar spela sällskapsspel efter middagen! nu senast blev det monopol! hur roligt som helst! :D

-- Linda R. -- 

Mitt tips är att bjuda in par som inte redan känner varann.Börja kvällen tidigt med lite dryck och snacks och ett av alla de populära spel som finns nu för att lätta upp stämningen.Det finns så många olika teman att välja på.Sen går allt som på räls och alla brukar trivas med varandra!

-- Camilla S. -- 

En fest blir oftast roligast om man är med roliga vänner och på en privatfest, man kommer närmare varann och har mycket att prata om. Dom flesta går ut sen på en krog eller ett dansställe,det kan ju bli kul men för det mesta så kommer man ifrån varandra och det blir inte kul alls tillslut.Så mitt tips är att stanna på festen allihopa.

-- Desiré C. -- 

För att det inte ska bli stel stämning på parmiddagen är det bra att fixa maten åtminstone delvis tillsammans. Hemmagjord pizza där varje person får fixa sin egen pizza funkar alltid!

-- Kristina N. -- 

Laga en 3-rätters tillsammans & ha kul i köket! Dela upp ansvaret så att 2 lagar förrätt-dessert & två lagar värmrätt. Mellan rätterna kan ni ta en promenad/leka/spela ett spel/bada bastu eller något annat skoj =) Njut & låt middagen ta tid!

-- Emma V. -- 

Genom att låta alla deltaga i matlagningen, ex nån står för förrätten, nån varmrätten och nån efterrätten övriga kan duka o diska

-- Katarina O. -- 

Jag vill ha en riktig sushi-kväll åt mina vänner. Sitta på mjuka mattan, äta hemtillagad sushi, spela japansk traditionell musik och ha röda lyktor som välkommnar dem. Sen kan vi spela scramble. Mysa tillsammans.

-- Frederika F. -- 

Alla kan vara med och laga maten dela ut olika partykort där man kan ha olika uppgifter att lätta upp stämmningen tex andas bara ut luft när du ska svara, avsluta varje mening med det har jag alltid sagt osv hitta på lite och man får inte skratta.

-- Sara H. -- 

Kort och gott: God hemlagad mat och ett sällskapsspel efter middagen.

-- Malika D. -- 

Ett tips för en lyckad parmiddag är att försöka vara så naturlig som möjligt och inte ta upp gamla förhållanden eller liknande. Tips på bra mat på en parmiddag tycker jag är något enkelt som en god thaigryta och en maffig chokladkaka och champagne till dessert!

-- Frida B. --

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande