Förändrad familjebild

Förändrad familjebild

0
Att presentera barnen för sin nya partner kan vara tufft för alla. Vi har tipsen på hur du förbereder barnen på ditt nya förhållande.

Det finns ingen lösning som fungerar för alla. Vi är alla olika, barn och vuxna, och alla reagerar olika. Det viktiga är att gå varsamt fram. Även om du är glad över ditt nya förhållande, kanske dina barn inte är lika pigga på att välkomna en ny person till familjen. Därför är det viktigt att du tar hänsyn till dina barns känslor.

Kärleksrelationer kan ta slut, men relationen till ditt barn varar hela livet och måste vara stark och stabil. Barnen måste känna sig trygga, speciellt om föräldrarna gått isär eftersom det kan få barnen att känna sig övergivna. Det är viktigt att frånskilda föräldrar jobbar på relationen till sina barn och tar hänsyn till deras känslor när de träffar någon ny.

Kom ihåg att ta hänsyn till faktorer som dina barns ålder, temperament och personlighet innan du presenterar din nya partner för dem.

Det är viktigt att tänka på följande:

Var ärlig mot dina barn. De lägger märke till nya vanor och känsloförändringar, så ljug inte om att du har träffat någon ny.

Visa att dina barn fortfarande kommer i första rummet. Barn med frånskilda föräldrar kan vara oroliga för att bli övergivna och rädda för att en ny person kommer att stjäla uppmärksamheten från dem.

Be inte om deras godkännande. Dina barn måste inte godkänna ditt nya förhållande, men kom ihåg att ta hänsyn till deras känslor.

Uppmuntra dem att komma med synpunkter. Be dem berätta om sina rädslor, speciellt om det handlar om rädsla för att bli övergiven, svartsjuka eller bara ren förvirring. Förklara att du alltid finns där för dem, även om du har träffat någon ny.

Se till att mötet mellan din nya partner och dina barn är så avslappnat som möjligt. Presentera dem till exempel bland andra människor, på en restaurang eller under en promenad då ni har tid att prata. Undvik att bara vända dig till din partner och fysisk kontakt som pussar och kramar.

Ge dina barn tid. De behöver kanske tänka igenom den nya förändringen på egen hand. Se till att de känner sig älskade. Ibland kan barnen uppleva att de sviker sin andra förälder om de kommer bra överrens med din nya partner. Tillbringa mycket tid med dem på egen hand och fortsätt att utveckla er relation tillsammans.

Var säker på att du är ute efter ett långvarigt förhållande med din partner. Det vore orättvist och förvirrande att presentera nya personer för dina barn varje månad.

Så hanterar du deras reaktion
Barn kan reagera genom att visa svartsjuka, glädje över att du hittat någon ny eller oro över att den andra föräldern kommer att bli ledsen. Som förälder är det viktigt att du lyssnar på deras känslor och visar att det är helt normalt, hur de än känner.

Så får du det att fungera
Efter att din nya partner träffat dina barn är det viktigt att ni utvecklar er nya relation tillsammans och hittar en plats för den nya personen i er familj.

När dina barn vant sig vid att du träffat någon ny, är det dags att bjuda in din nya partner till sådant som ni brukar göra tillsammans som familj, så att dina barn får en chans att utveckla en egen relation tillsammans med honom/henne. Om din partner också har barn, försök att träffas under så avslappnade förhållanden som möjligt.

Vad gäller första övernattningen kan man bara gå på känsla. En del barn tycker att det känns konstigt att se en ny person i mammas eller pappas sovrum. Försök känna dig fram och se vad som känns bäst för dig och dina barn, beroende på deras ålder och relationen till din partner. Kom ihåg att det tar tid innan alla vant sig vid den nya familjebilden, men att ni kan få det att fungera i sinom tid och bli en lycklig familj.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande