Umgås mer med din älskling

Umgås mer med din älskling

Som stressad förälder kan det ibland vara svårt att komma ihåg vad man själv heter, men det är viktigt att försöka skapa tid för kvalitetsumgänge med sin partner.


När man lever tillsammans och har barn, är det lätt hänt att den tid man spenderar tillsammans mest kommer att handla om fotbollsträningar, blöjinköp och vem som hämtar på skola eller dagis dagen därpå.

Vi vet att det kan vara knepigt att få tid över till bara varandra, så här är några tips på hur man kan skapa tid för kvalitetsumgänge i vardagen.

Gör måndagskvällen till bara er egen
Det behöver så klart inte vara just en måndag, men välj en kväll i veckan då ni båda prioriterar bort annat och istället umgås med bara varandra. Vad ni gör är inte det viktiga, huvudsaken är att ni har fokus på varandra!

Laga maten tillsammans
Sysselsätt barnen med något kul så att de sköter sig själva en liten stund och laga mat tillsammans, det är jättemysigt att småprata medan man pysslar med något gemensamt.

Beställ hem ett gratis doseringsmått!

Beställ hem ett gratis doseringsmått!

Endast en beställning per år

Valt varuprov
Avmarkera varuprov
Varuprov redan beställt

Ha ett gemensamt projekt
Om ni har små barn, så är det förmodligen så att någon av er passar på de små medan den andra t ex lagar mat eller är och tränar. Försök att ha åtminstone ett pågående projekt som ni pysslar med tillsammans när det finns tid över, som en ommöblering av sovrummet eller att välja färg och måla om i hallen. När det är klart, kan ni båda dela känslan av att ha uträttat något bra.

Koordinera övernattningar för barnen
Om du har fler än ett barn, så kan det vara en bra idé att koordinera barnens övernattningar. Ska barn 1 sova över hos en kompis? Då kanske barn 2 kan sova över hos en farmor eller morfar samma natt? Jippi, en kväll att spendera bara tillsammans eller i goda vänners lag! Det är viktigt att komma ihåg att man inte är en dålig förälder bara för att man tar sig tid till annat då och då.

Handla online
Gör veckohandlingen online istället för att förflytta hela familjen till lokala stormarknaden och gör istället något roligt tillsammans den tiden ni annars skulle ha spenderat bland konserver och kyldiskar. Lek på gården med barnen, sätt på musik och spring runt med dem – barn lär sig mer av sina föräldrar än från några andra, låt dem lära sig vikten av att skratta och ha kul tillsammans.

Dela med dig av dina egna tips
Hur gör ni för att skapa tid till varandra? Dela gärna med dig av dina kärleksknep till oss andra i kommentarsfältet nedan!

Läs mer:
Mysiga filmtips för hemmadejten
Har du haft en hemsk dag?

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare