Så träffade jag mitt livs kärlek

Så träffade jag min stora kärlek - Serie

Ida och Daniel träffades i skidliften. Ta del av första delen i en serie om tre romantiska möten som ledde till stark kärlek.


Ida och Daniel  -  ”Han spanade in mig från backen”

Ida Svensson var bara 16 år när hon träffade sin blivande man Daniel, som då var 18. Båda var med sina familjer i skidorten Säfsen i Dalarna och det dröjde inte många dagar förrän Daniel Svensson började överge de svarta och röda pisterna för att hålla sig i närheten av den snyggaste tjejen i backen.

– Han gillade mina flätor, säger Ida och skrattar. Han trodde att han var diskret när han började åka i närheten av min familj. Men vi hade sett honom redan innan eftersom han åkte så bra. Dessutom hade han en orange jacka.

Vid ett tillfälle lämnade Ida sin familj och åkte upp i liften strax efter att Daniel hade hoppat på. Väl uppe stod han och väntade på henne och de hejade på varandra och tog sällskap ner. I liftkön växlade de inte många ord, men de pratade desto mer när de åkte liften.

– Han åkte ner snabbare än jag, sen stod han och tittade på när jag åkte ner. Då åkte jag ju ännu sämre… Under liftfärderna hade vi mycket att prata om fast vi egentligen var ganska olika.

Ida Svensson konstaterar att om de hade varit från samma stad skulle de förmodligen inte ha börjat umgås, utan hört till helt olika gäng. Men nu, utan förutfattade meningar och utan gemensamma vänner, kunde de se på varandra med helt öppna sinnen.

– Det var spännande att träffa någon som ingen visste något om, säger Ida Svensson.
Efter en intensiv sportlovsvecka åkte de hem till sina respektive orter i södra Sverige, 24 mil emellan. Det skulle dröja 4 månader innan de sågs igen.

Ida hade ingen mobil och ingen dator hemma. För att kunna mejla Daniel måste hon gå till biblioteket eller hem till en kompis.
Efter två månader bytte de äntligen telefonnummer och kunde prata med varandra flera timmar varje dag.
När de väl träffades igen, efter att bara ha haft telefonkontakt, kände båda direkt att nu var de tillsammans på riktigt. Ett flera år långt distansförhållande började, där Ida Svensson ständigt längtade till kvällen när de skulle höras på telefon.

– Efter gymnasiet åkte vi till Australien i nio månader. Det var inga problem att helt plötsligt umgås dygnet runt, det var bara fantastiskt. Han är verkligen min bäste vän, konstaterar Ida Svensson.

Hon tror att de långa perioderna på var sitt håll har stärkt dem och betonar vikten av att var och en har ett eget liv också.

– Man måste inte göra allt tillsammans. Daniel är hypersocial och framåt, jag var rätt blyg i början. Men vi har samma grundinställning till livet och det underlättar. Vi har väldigt roligt ihop.

– Det är inte alltid kul med avståndsförhållanden men vi har lärt oss att vi kan vara ifrån varandra och det funkar bra. Under högskoletiden pluggade jag fyra månader i Kenya och Daniel var två månader i Indien. Det kan kännas jättejobbigt om man inte är van.

Nu är Ida och Daniel Svensson 28 respektive 30 år, gifta och bor tillsammans i Kalmar. Efter att oväntat ha mött sin stora kärlek mitt i skidbacken är Idas råd till andra att inte bara drömma om en speciell person som ska vara på ett särskilt vis.

– Var öppen och börja prata. Då lär man känna varandra bra.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan