8 aktiva dejter som sätter fart på relationen

8 aktiva dejter som sätter fart på relationen

0
Oavsett om det är första dejten eller om bjuder ut din man på äventyr kan en aktiv dejt väcka känslorna till liv. Här är åtta dejtingtips.

Enligt neurologisk forskning gör hjärtklappning och hög puls att vi lättare tycker om en annan människa. Alla känslor är förknippade med förändringar i kroppen, får du upp pulsen kopplar du därför automatiskt den positiva upplevelsen till personen du är med, i stället för aktiviteten i sig. Det här kallas källförväxlingsfel. Därför är de bästa dejterna de som är aktiva. Oavsett om de innehåller motion, stora skratt eller känslor av skräckblandad karaktär gör pulsen att kärleken får liv på nytt. Så varför inte testa någon av dessa åtta dejter i vinter?

1. Ta en nostalgisk tur på skridskor
Att skridskoåkning bara är till för barn är rent nys, det är en lika självklar aktivitet för ett förälskat par. Det går inte att hitta en mer romantisk vinterdejt - och fördelen är att det är lätt till hands var ni än bor. Välj mellan en utomhusrink i staden eller kliv ut på närmsta issäkra sjö. Satsar ni dessutom på en att ses en sen stjärnklar kväll garanteras en extra hög romantikfaktor. Med en termos choklad, en värmande filt att vira tätt omkring er och kanske lite musik i lurarna blir dejten fulländad.

2. Sikta mot nya höjder - testa inomhusklättring
Hur ofta har du testat att bestiga en klättervägg? Eller kanske föredrar du utomhusklättring på is? Allt är möjligt, det är ni själva som sätter gränserna. Med klättring får du inte bara motion och hög puls utan även adrenalin som kickar igång relationen rejält. Är ni nybörjare är ett tips att boka en klätterlärare första gången, då får ni inte bara en kul dejt utan även en lärorik sådan. För den höjdrädda är detta en extra stor utmaning, men friskt vågat hälften vunnet, din puls lär stiga i taket - och nu vet du vilka fördelar som kommer med det!

3. Vackra vyer och underbara utsikter
Att ta en skön promenad är en enkel dejt som lätt faller i glömska. Men att promenera runt kvarteret är allt annat än hett, satsa därför på nya upplevelser. Sätt er ner och fundera: Var finns närmsta utsiktstorn, bergstopp, kulle eller turistplats med magnifik utsikt? När ni funnit er plats är det bara att börja vandra upp mot molnen. Väl på topp är det dags för en mysig fika som ni dukar upp efter eget behag. Titta, mys - och njut!

4. Hitta farten i relationen - kör ett race gokart
Du kan aldrig bli för gammal för att köra minibilar på en snirklig bana skyddad av bildäck. För den som aldrig testat förr är detta ett klart måste. En fartfylld dejt väcker spänningen till liv igen. Här skippar ni romantiken och siktar i stället på att tävla mot varandra. Och du, du har väl inte glömt att allt är tillåtet i kärlek och krig? Må bäste man - eller kvinna - vinna!

5. Skratta er nykära på stand up
Förutom att forskning visar på att vi blir lyckligare inombords av att skratta åt utomstående saker kan en kväll framför ett gäng komiker garanterat liva upp stämningen er sinsemellan. Dessutom är aktiviteten perfekt om du känner dig trött och nere och inte orkar anstränga dig fysiskt. En drink i handen och skämt som kommer på löpande band gör inte bara att du hamnar åter igen på topp - även er relation!

6. Låt det smälla till - prova pistolskytte
Är ni sugna på att testa något nytt, lite förbjudet och farligt? Då är pistolskytte något för er. Det är en dejt ni sent lär glömma. Det finns fler olika typer av anläggningar runt om i landet som erbjuder testskjutning av olika slag, pröva det ni är allra mest nyfikna på! Efter en garanterat annorlunda dejt på skjutbanan kan ni varva ner med en god brunch eller middag på ett mysigt ställe i närheten, och diskutera alla nya känslor som plötsligt small till.

7. Bli barn på nytt med den klassiska pulkan
Det är inte så töntigt som det kanske låter. Att dra på sig täckbyxorna och tjockmössan och slänga sig nerför första bästa backe, tillsammans i en pulka, är betydligt mycket mysigare än du tror. Det är lättillgängligt, kräver minimalt med planering och så får du närhet och värme på köpet - kan det bli bättre?

8. Läskig lek med laserdome
Upplev känslan att jaga fienden i en mörk labyrint. Med laserdome får ni både adrenalin och skräck i ett - och en tävlingsinstinkt som svetsar er samman. Anmäl er som ett enskilt lag eller gå ihop med några vänner och tävla mot främlingar. Till skillnad från paintball gör laserdome inte ont, blir du träffad av motståndarens laserstråle börjar din sköld bara att blinka. Det är kul, det är spännande och framför allt - konditionshöjande!

Skribent: Jaqueline Joo

Jacqueline Joo, 27, driver sajten Relationsproffset.se och den populära dejtingbloggen I date Joo sedan 2009. I grunden är Jacqueline journalist men är i dag även diplomerad coach och jobbar heltid med att coacha folk i sina relationer, såväl kärleks-, vänskaps- och familjerelationer som arbetsrelaterade relationer. Hon hjälper även nätdejtande singlar att sätta upp en säljande och proffsig profil online. Du kan se henne som återkommande expert här hos oss på Bravardag - och även i Vakna med The Voice varje tisdag kl 8.30 på Kanal 5 och 105,9.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande