7 dejter man kan ha hemma

7 dejter man kan ha hemma

0
Med dessa romantiska idéer blir det lika trevligt att stanna hemma som att gå ut

När man har små barn måste man ofta planera sina dejter lika strikt som en militär operation. En enkel bioutflykt kräver barnpassning, tårfyllda avsked och tid att klä upp sig. Det kan bli frestande att bara stanna hemma bara för att slippa klä på sig och lämna huset över huvud taget.

Men att regelbundet boka in en kväll för bara er två ibland är nödvändigt för att hålla flamman vid liv. Och den enklaste lösningen är att ha dejten hemma.

Poängen är att verkligen vara tillsammans och göra någonting ihop. Inte bara sitta bredvid varandra och glo på samma skärm. Vad tror du om att lägga barnen tidigt en kväll och stänga av tv:n och titta på varandra istället?

Här är några enkla men effektiva idéer som ni kan testa.

1. Middag på nytt sätt

Duka fram någonting gott till kvällen som ni kan dela på, som till exempel en fondue. Eller ha picknick inomhus med kallskuret, spännande ostar och ett riktigt gott bröd.

Ni kan också göra er fina och klä upp er som om ni skulle gå ut och äta. Sätt på bra musik och tänd lite ljus och sitt mittemot varandra, så att ni kan passa på att tåflörta med varandra.

2. Spela spel

Det spelar ingen roll om det är schack eller charader, att få skratta tillsammans och småprata under spelets gång gör att ni knyter an till varandra.

3. Planera en resa

Tänk på en plats som ni skulle vilja åka till ”om bara...”. Och fundera på hur ni skulle kunna genomföra den. Kolla runt lite på nätet. Kanske är drömmen billigare och barnvänligare än ni först tänkte?

4. Titta på stjärnorna

En stjärnklar natt kan ni klä er varmt och ta en filt och sätta er i trädgården och titta på stjärnorna. Gör en kopp varm choklad och om ni har möjlighet att tända en brasa kan ni göra det. Det finns inte mycket som är så romantiskt som att ligga och titta på stjärnorna tillsammans. Kanske har ni turen att se ett stjärnfall…

5. Njut av spa

Ingen kan motstå en avslappnande massage. Allt från en enkel fotmassage, medan ni pratar om hur dagen har varit, till en helkroppsmassage med oljor och aromer kan vara fantastiska sätt att återanknyta till varandra.

6. Gör en personlig spellista

Gör en lista över låtar som får er att tänka på varandra, eller speciella stunder som ni har delat. Ni kanske överraskar varandra om hur mycket ni kommer ihåg. När ni väl har en bra spellista kan ni använda den på kommande dejter också.

7. Ta en danskurs

Tycker ni att det känns jobbigt att dansa framför andra eller tycker ni kanske att det är dyrt med lektioner och barnvakt? Då ska ni kolla YouTube. Det finns många kanaler där man har brutit upp dansnummer i enkla steg som ni kan lära er hemma. Skapa en tom golvyta och sätt fart på fötterna.

Har du några idéer för hur man kan spendera hemmakvällarna med sin partner? Dela med dig med hjälp av kommentarsfunktionen nedan.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande