5 filmer som gör singeldepp till singelpepp

DesktopImage
0
Så, du är singel igen och det känns som att hela världen påminner dig om den tvåsamhet som just tagit slut? Se så, upp med hakan. Här är filmerna som ger dig energin tillbaka och som snart får dig att inse att en kärleksrelation inte är ett krav för att vara lycklig.

Thelma & Louise
Två goda vänner i den amerikanska södern bestämmer sig för att ha en egen tjejresa utan sina män. Väl framme på ett utehak flirtar Thelma med fel man vilket gör att Louise måste rycka in på ett oväntat och chockerande sätt. Detta resulterar sedan i en ond spiral med våld, sex och död. Den här filmen är inte bara girlpower, den är också ett starkt och mänskligt drama som känns både i hjärtat och i hjärnan.

Once
En gatumusikant i Dublin som om dagarna spelar hits för brödfödan, och på nätterna står i samma gathörn med egenkomponerade visor om sitt brustna hjärta. En natt möter han en tjeckisk blomförsäljerska och de inleder en försiktig relation. En historia om två ganska olika människor som förenas genom ett gemensamt drag, kärleken till musiken. Musiken och filmen handlar om kärlek, saknad och ensamhet. En film som ger värme och hopp och en insikt om vänskapen som kanske är större än kärleken när allt kommer till kritan.

Almost Famous
Året är 1973  och 15-årige William är besatt av den häftiga rockmusiken. Han blir ombedd av tidningen Rolling Stone att skriva en artikel för dem. Trots sin mors bekymrade invändningar åker han på turné med de kommande stjärnorna Stillwater. En feel good-film av bästa sort och du kan inte låta bli att sjunga med. När den är slut så sitter du där i soffan med ett fånigt leende på läpparna, jag lovar.

Dumpad
Trodde du att du just blivit brutalt dumpad. Det är förmodligen inget jämfört med Peter. Hans tjej Sarah dumpar honom för den slemmiga engelska rockstjärnan Aldous Snow. Stackars Peter tappar helt fattningen. Till slut inser han att han måste bort och reser ensam på semester till Hawaii. Väl där upptäcker han till sin stora fasa att Sarah och Aldous bor på samma hotell. Den här filmen kommer att få dig att känna igen dig men du kommer också att komma på dig själv med att skratta genom tårarna. Och skratt är ju som vi alla känner till, den bästa medicinen.

High Fidelity
Den ultimata break up-filmen. För att vinna tillbaka sin flickvän, måste skivaffärsägaren Rob reflektera över sina tidigare relationer. Som den tvångsmässiga list-makare han är går han igenom detaljerna från hans 5 viktigaste förhållanden som tagit slut. Till slut inser han att genom att upprepa misstagen från tidigare relationer kommer han aldrig att få en framtid med den enda kvinna han verkligen älskade.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande