10 tips för dig med ett långdistansförhållande

10 tips för dig med ett långdistansförhållande

0
Hur håller man kärleken vid liv trots att man inte bor ihop? Bra Vardag har tipsen som håller lågan vid liv trots alla mil emellan er.

1. Stå på samma fot: När ni bor långt ifrån varandra är förhållandet extra känsligt, därför är det viktigt att ni är överens om vad som gäller och sätter en ordentlig etikett på ert förhållande. Prata om er framtid och vad ni båda vill ha ut av förhållandet. Var ärliga och bestäm gärna hur ofta ni ska ses och höras per telefon. Minska helt enkelt risken för missförstånd.

2. Lita på varandra: Ett obesvarat mail eller telefonsamtal behöver inte betyda att ert förhållande är på väg utför. Var noga med att berätta för varandra när ni har mycket att göra på jobbet och inte kommer ha lika mycket tid över för att prata i telefon.

3. Daglig kontakt: Att bestämma en tid varje dag som ni pratas vid i telefon eller på Skype är viktigt för att ni ska vara delaktiga i varandras liv. Pratas ni vid mer sällan eller på oregelbundna tider är det lättare att avundsjukan frodas eller att man inte känner sig uppskattad. Tänk också på att dela med er av detaljerna i era liv eftersom ni känner er mer delaktiga i varandras liv då. Vad ni ska äta till middag eller vilka TV-serier ni kollar på. Sakerna som kan verka triviala är väldigt viktiga när man inte träffas varje dag.

4. Gör saker tillsammans: Att prata i telefon varje dag kan snabbt leda till att samtalsämnena tar slut, vilket inte är så konstigt. Ni kanske bor flera mil ifrån varandra men det betyder inte att ni inte kan göra saker tillsammans. Laga mat ihop, kolla på en film eller läs en bok samtidigt och diskutera den. Gör sakerna som ni skulle göra om ni bodde ihop.

5. Träffas regelbundet: Det är dyrt att resa och det tar tid, men det är svårt att ha ett förhållande enbart via telefonen och det vill ni antagligen inte heller. Därför är det viktigt att ses så ofta ni kan och gärna regelbundet, då blir ni båda tryggare i förhållandet. Boka också in någon mysig semester ihop då och då.

6. Skicka riktiga brev: E-mail är smidigt men kan bli lite opersonligt så försök att skicka vanliga brev i pappersform då och då. Att få se varandras handstilar och hålla i något som den andra hållit i ger er en känsla av att vara närmare varandra. Och varför inte spraya lite av din parfym på pappret?

7. Ha varsitt socialt liv: Bara för att din partner bor i en annan stad så betyder inte det att dina fredagskvällar alltid ska bestå av film och popcorn. Umgås med vänner och försök att komma ut och göra saker, och ge inte din partner dåligt samvete för att han/hon varit ute mycket eller inte svarat på ett sms.


8. Flirta: Romantik och sex är visserligen bäst tillsammans men är ni ifrån varandra länge måste ni kanske göra något åt saken på varsitt håll. Visst blir det extra spännande när man väl ses, men att flirta och hålla den sexuella kontakten levande under resten av tiden gör att ert förhållande känns mer normalt.

9. Överraska varandra: Rutin är viktigt i ett långdistansförhållande men man vill inte hamna i slentrian. Överraska din partner genom att dyka upp oannonserat då och då. Skicka också blommor och presenter till varandra, små romantiska gester visar att ni tänker på varandra.

10. Bäst före datum: Om ni bor på olika håll permanent kanske någon av er vill flytta i sinom tid och att det kan vara bra att sätta ett bäst före-datum på långdistansförhållandet så att man kan se ljuset i tunneln. Om ni inte trivs med det och vill bo på varsitt håll resten av livet, så var inte rädd för att ta upp viktiga frågor om framtiden med din partner.

Skribent: Jenny ThorellFler lästips:
5 tips som lyfter din relation
Är din relation osund?

 

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande