5 tips för en ny klädstil

5 tips för en ny klädstil

0
Du sitter och tittar i fotoalbum och inser du har inte förändrat din klädstil på tio år! Du har du fastnat. Dags att bryta mönstret.

Det första steget på vägen mot ”nya du” är att bestämma vad i din garderob du vill förändra. Ta fram tre kombinationer som du brukar känna dig bekväm och fin i samt ytterligare tre som istället brukar ge dig en negativ känsla. Bestäm vilka detaljer på kläderna som du gillar och vill behålla, t ex att de visar dina fantastiska ben, tilldragande urringning, eller härliga rumpa. Bestäm också vilka detaljer det är dags du slutar med. Nästa steg är att ha med de framgångsrika plaggen i tanken när du köper nya kläder.

Om du gång på gång köper kläder i samma stil, shoppar du antagligen på auto pilot och har inte ägnat så mycket tanke på hur du kan applicera aktuella trender på dig själv. Investera i några modemagasin och klipp ut de bilder som instinktivt tilltalar dig.

Gör sedan en andra gallring genom att behålla bilderna med plagg som framhäver de delar av din kropp du är mest nöjd med. Utgå från detaljerna du identifierad i första steget. Slutligen, gå igenom tidningarna ännu en gång och välj ut några otippade bilder, dvs kläder du aldrig skulle tänkt på i vanliga fall. Om du provar dem i affärerna kan du bli överraskad och hitta något helt annorlunda som faktiskt ser jättebra ut! Nu har du en plan och det är dags att gå ut i butikerna och shoppa.


Satsa på mönster

Mönster är ett jättebra sätt för att fräscha upp din garderob. Om du är van vid att bära enfärgat kan ett mönster förändra din stil dramatiskt. Är du inte van vid mönster kan du börja med att köpa en mönstrad topp eller klänning, vilket är enklare att bära än mönstrade byxor. Alternativt kan du börja med något mindre synligt som t ex ett mönstrat hårband.


Överdriv inte

Gör det enkelt för dig genom att försiktigt utveckla den stil du redan vet fungerar för dig. Om du praktiskt taget bor i knälånga kjolar, förändra genom att prova kjolar som är några centimeter kortare. Eller satsa på en knälång klänning i en helt ny stil. Om din sommargarderob mestadels består av shorts och t-shirtar, klä dig i en byxmodell som är lösare för att fortsätta med den där enkla och fria sommarkänslan som shorts innebär när hösten står vid dörren. Över t-shirten kan du bära en snyggt skuren jacka.


Accessoarer

Accessoarer är nyckeln till att få din nya look att fungera. Var inte rädd för att till och med köpa lite billigare kläder för att kunna lägga mer av din budget på accessoarerna. Du kan hitta en klänning för ett par hundralappar och lägga 500 kronor på ett bälte för att skapa en fantastisk outfit. Du kommer fort inse hur mycket användning du kommer få av ett fint halsband eller bälte - och de håller oftast genom flera säsonger.


Skribent Rebecka Lind

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande