holiday-budget-planner-size-3

Planera semesterbudgeten

Planera i förväg för att spara pengar och kunna njuta av semestern. Familjesemestrar är sällan billiga, men det finns ett par små tricks för att hålla koll på utgifterna under ledigheten.


1. Vad ingår? Titta på vad som är inkluderat i priset när du beställer - vilka resor, måltider aktiviteter och utflykter m.m. ingår? Om t.ex. frukost och kvällsmat är inkluderat behöver du bara lägga ut en mindre summa för en lätt lunch varje dag, men om ditt hotell ligger så att du måste ta taxi eller buss för att komma till restauranger eller sevärdheter behöver du räkna med det i budgeten.

2. Gör en resplan. Du behöver inte hålla dig till den, men överväg hur många dagar på semestern som ni tillbringar på stranden eller vid poolkanten (och multiplicera t.ex. med antalet drinkar från baren). Om det finns nöjesparker eller andra spännande besöksmål i närheten som ni vill besöka så räkna med det i budgeten (en eller två utflykter?)

3. Få tag i kontanter. Tänk över vad som är säkert och logiskt innan du beställer en massa valuta i förväg. Det kan vara bättre att ta ut lagom med lokal valuta i en bankomat på plats när du väl behöver kontanter. Kontrollera med banken innan du reser vilka avgifter de tar för att ta ut pengar utomlands på ditt betalkort så du vet det. I vilket fall brukar det vara billigare att ta ut kontanter med betalkortet än med kreditkortet i automaterna.

4. Använd ditt kreditkort klokt. Att ta med och använda plastkort är vanligtvis säkrare än att ha kontanter, men många länder tar ut en avgift även när du betalar bensin eller mat med kortet. Kontrollera hur det är där du ska resa och använd då kortet bara för större inköp.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Lär dig värdet på valutan så du får rätt tillbaka när du har handlat. När du checkar in på hotell ska du också kolla att kortet inte använts för något extra som du inte har sett.

Sluga tips
Om måltider inte är inkluderat på ditt hotell har de flesta restauranger billigare menyer på lunchen än på kvällen (det kan också passa barn som är uttröttade på kvällen).

Tips att dela – billigare skollov
Alla vet hur dyrt det kan vara att resa bort på loven. Association of Independent Tour Operators (AITO) har en lista med bra erbjudanden som ger gratis barnplatser eller andra förmåner, även under skolloven.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan