Hur du organiserar livet med husdjur

DesktopImage
0
5 ordningsregler som förenklar tillvaron med dina husdjur.

Dina husdjur kräver mer än bara kärlek. För att få tillvaron att fungera krävs även organisation, särskilt om du har barn som ska till skolan och mycket annat att ta hand om. Här har vi samlat några tips och knep som underlättar din vardag och förenklar allt från hundpromenader till städning av huset.


1. Schemalägg promenaderna

Skapa ett tidsschema för dina promenader och involvera även barnen. När de kommer hem från skolan har de ofta läxor och andra aktiviteter som kräver uppmärksamhet. Försök trots det att lägga in minst en hundpromenad i deras veckoschema. Och om barnen är tillräckligt stora kan de även hjälpa till med att utfodra husdjuren.


2. Se till att din fyrfota vänner får stimulans

Om du måste lämna en valp ensam hemma hela dagen är det bra om den har tillgång till leksaker så att den kan aktivera sig. Om du har en katt kan du fylla en leksak med dagsbehovet av torrfoder så att den kan ägna dagen åt att "jaga" den föda som trillar ut ur leksaken.


3. Förenkla städningen av huset

Att städa bort hår som djuren fäller från möbler och golv behöver inte bli en övermäktig uppgift. Du kan förenkla städningen med hjälp av Scopa Swiffer som fångar upp tre gånger så mycket hår och damm som en vanlig sopborste. Swiffer gör det också enkelt att avlägsna smuts från svåråtkomliga hörn, och i och med att städningen går snabbare får du mer tid över för dina husdjur och din familj. Glöm inte att avlägsna damm och hår från alla föremål med Swiffer Duster: den är praktisk, snabb och tre gånger så effektiv som en vanlig dammvippa!


4. Kontrollera temperaturen

När det börjar bli kallt ute måste du se till att dina husdjur är rustade för kylan. Kontrollera regelbundet hundens tassar och ta bort eventuell is och snö som kan orsaka skavsår. De minsta hundarna är mycket känsligare för kyla än större hundar och bör därför ha ett hundtäcke för att hålla värmen. Se upp för farlig kylarvätska som kan droppa från bilen: den söta lukten lockar ibland till sig djur som riskerar att förgiftas av glykolen och till och med kan dö av den.


5. Planera roliga aktiviteter för din valp

Om dina djur tillbringar mycket tid ensamma är det viktigt att inkludera dem i helgaktiviteterna. Du kan till exempel ordna en picknick i naturen eller ta för vana att borsta hunden en kväll i veckan så att den får den uppmärksamhet den behöver.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande