Så barnsäkrar du mobilen

DesktopImage
0
”Får jag spela lite på din mobil, mamma?” 10 minuter senare är ett pinsamt twittermeddelande postat, ett sms till chefen skickat och fem hyfsat dyra appar inköpta. Det finns sätt att undvika det här - barnsäkra ditt operativsystem.

Beroende på vilket typ av mobil du har finns det olika sätt att begränsa hur stor skada barnen kan göra med din mobiltelefon eller surfplatta. Om du har en Windowstelefon kan du installera "Barnhörnan",  en tjänst som skapar en trygg barnmiljö i din telefon, utan risk för otrevliga överraskningar. För  andra telefoners inställningar finns alternativet "Begränsningar". Där finns en knapp för att stänga av exempelvis möjligheten att göra köp från redan installerade program.


6 tips för att barnsäkra din mobil

1. Säkerhetskopiera
Om mobilen skulle dö för att den tappats hårt i stengolvet eller om den försvinner i sandlådan så kan det vara en trygghet att med jämna mellanrum säkerhetskopierat mobilen.

2. Använd tjänsten "Hitta min telefon"
Med den här positioneringstjänsten kan du hitta mobilen om den hamnat under sätena på bilen eller i mormors trädgård.

3 . Lösenordslås
Ställ in ett lösenord så att man inte kan ta sig in i mobilen eller ladda ner appar utan det.

4. Säkra fodral
Om du är rädd att barnet råkar tappa din telefon i golvet kan du lägga in telefonen i något av de specialtillverkade kramdjur som skapar en krockkudde till telefonen medan barnet spelar. Det finns också knappskydd för exempelvis "hemknappen" på en iPhone.

5. Flygplansläge
Genom att ställa in "Flygplansläge" innan barnet får telefonen förhindrar du både pinsamma uppringningar och att barnen surfar på Internet.

6. Sätt upp regler
Begränsningar, fodral och säkra hörlurar gör visserligen sitt för att skydda ditt barn och telefonen, men det krävs också att du och barnen kommit överens om vad som gäller vid surfande och när de använder din telefon eller surfplatta.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande