Mysiga julfilmer

DesktopImage
0
Kan du inte få nog av julen? Här är några riktigt mysiga julfilmer som du kan kolla på när ungarna har somnat. 

Det vore en överdrift att säga att det finns mängder av bra julfilmer, efter googling och en gedigen empirisk undersökning kan vi konstatera att det snarare är tvärtom. Men som tur är har vi redan gjort jobbet åt dig, du behöver inte leta! Här har du de absolut härligaste filmerna som utspelar sig i julmiljö! Vi rekommenderar även att du under tiden tjuvstartar på julgodiset.

Sover ungarna? Har ditt eventuella sällskap satt sig? Står glöggen och knäcken på bordet? Toppen! Då kör vi.

Ensam hemma 1 & 2 (1990 & 1992)
En nutida klassiker - åttaårige Kevin (Macauley Culkin) blir kvarglömd hemma över jul och får tampas med envisa och drumliga inbrottstjuvar (Joe Pesci bl a) på egen hand. Mycket drullehumor utlovas! Tvåan går i samma stil, samma inbrottstjuvar men den här gången i ett vackert julsmyckat New York.

Tomten är far till alla barnen (1999)
Släkten, ungarna, tre exmän med familj och den nya mannen - alla samlas de hemma hos Sara på julafton. Upplagt för interna gliringar, kaos och en snaps för mycket. När Sara dessutom berättar att hon är med barn, gläds alla utom Janne, hennes nuvarande man. Han steriliserade sig nämligen ett år tidigare. God jul!

Love actually (2003)
Love actually är kungen av romantiska julkomedier - om inte kungen av ALLA romantiska komedier? Åtta kärlekshistorier utspelas i ett brittiskt december, medverkar gör bl a Keira Knightley, Emma Thompson och Hugh Grant.

Die hard (1988)
Bruce Willis spelar huvudrollen som John McClane i en av världens bästa actionfilmer (jo, den är det!) och även om det här inte är en regelrätt julfilm, så brakar faktiskt actionkalaset loss under en julfest. Och det förekommer tomteluvor och julsånger. Och kulsprutor.

Elf (2003)
I den här komedin ser vi Will Ferrell i huvudrollen som den oproportionerligt store (han är en adopterad människa) tomtenissen Buddy som beger sig från Nordpolen till USA för att finna sin riktiga identitet. Skrattkramper utlovas!

Gremlins (1984)
Åttiotalsklassikern Gremlins tar sin början då den lilla amerikanska staden Kingston Falls översvämmas av gröna, vasstandade små monster. Mer rolig än läskig.

Ett päron till farsa (1989)
Familjen Griswold planerar ett storstilat julfirande och det hela urartar i ett fullständigt kaos. Familjen överhuvud, pappa Clark Griswold, spelas så klart av geniet Chevy Chase.

Scrooged (1988)
Cyniske, själviske TV-producenten Frank (Bill Murray) får besök av tre spöken på julafton som tar med honom till barndomens, nutidens och framtidens jular. Fantastiska åttiotalsmiljöer och dito kläder och frisyrer! Baserad på Charles Dickens klassiker En julsaga från 1843. Mupparna har också gjort en sevärd version! 

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande