Läxtid

Läxtid

Testa de här enkla knepen som förenklar läxarbetet för barnen


Det kan vara svårt att sitta med näsan i läxböckerna när kompisen har ringt och vill ses eller favoritprogrammet är på tv.

1. Samarbeta

Under de första skolåren måste du göra läxorna tillsammans med dina barn. När de sedan har blivit tonåringar handlar det mer om att du behöver förse dem med mat och dryck, och ser till så att de kan koncentrera sig.

2. Sätt upp en tidsgräns

Fråga barnens lärare hur lång tid läxan tar, och tvinga sedan inte ditt barn att kämpa med den längre än så. Sätt upp en regel om att alla läxor ska vara klara före klockan 18.00. Då ser du till att dina barn även hinner koppla av och träffa sina vänner.

3. Skapa en speciell plats där det är lätt att koncentrera sig.

Om det tvunget måste vara köksbordet, se till att du inte fixar i köket samtidigt. Se till att inga syskon vistas i rummet eller det kommer störande ljud från teven och radion.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

4. Be ditt barn att göra upp ett tidschema

Även om det görs på post-it-lappar som kan tas bort för varje läxa, ger det en känsla av att ha uppnått något. Vissa läxor löper över en längre tid. Hjälp dina barn att göra upp ett tidschema med delmål, så att de tar sig an läxan bit för bit, istället för att göra allt i sista minuten.

5. Se till att ditt barn har rätt stöd från skolan

Om dina barn inte riktigt hänger med i ett ämne i skolan, kan de få en negativ inställning till det. Kom ihåg att alla lärare (även i lågstadiet) alltid vill att ditt barn ska fråga om han eller hon inte förstår, istället för att strunta i att göra läxan.

6. Var engagerad och intresserad.

Visa barnen att du tycker att deras läxor är viktiga. Sätt in lösa blad i en pärm som ditt barn kan ta med sig till skolan och visa för läraren.

Har du några tips till hur du får barn att göra läxan? Berätta gärna i kommentarsfältet nedan.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!