Låt semesterinspirationen förändra ditt liv

Låt semesterinspirationen förändra ditt liv

Så får du ut det mesta av sommarsemestern och behåller den lediga strandkänslan hemma.


Varför inte se till att få ut mer än 2 veckor ur semesterbudgeten? Så här gör du för att få semestern att bli en inspiration i vardagslivet.

Dröm stort och våga mer
Vi gör oftast saker på semestern som vi aldrig skulle göra hemma, oavsett om det är p.g.a. att möjligheterna inte finns runt hörnet (t.ex. hängflyga eller åka vattenskidor) eller för att vi känner oss mindre sårbara när vi befinner oss bland främlingar (det där med karaoke och att prata främmande språk...).

Inta en mer äventyrlig inställning när du kommer hem eller går tillbaka till jobbet och du kommer snart att känna att du vill att livet skall gå framåt på ett meningsfullt sätt. Du kanske i evigheter har tänkt på att byta jobb eller flytta hem till din hemstad? Det kan vara något litet men viktigt. Tänk tillbaka på "Jag gjorde det!"-stunderna under semestern för att ge dig själv en kickstart!

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Läs mer: Brukar du skjuta upp saker till morgondagen? Du kan ha problem med prokrastination!

Prova något nytt
När vi är borta från hemmet tvingas vi anpassa oss till vår omgivning – vi provar på ny mat, spenderar våra dagar olika och vågar oftast lite mer. Vi kommer kanske hem med smak för en ny Medelhavsinspirerad fiskrätt eller med en historia om hur vi för första gången vågade åka berg- och dalbana eftersom barnen ville åka och vi var tvungna att vara "den ansvarstagande föräldern"!

Att vara anpassningsbar hemma gör inte bara livet mer intressant utan är också hälsosamt. Stanna upp en stund i matplaneringen och utmana dig själv med lite nya recept och smaker istället för att hamna i samma gamla rutin. Gå tillbaka till en gammal hobby istället för att dra dig tillbaka till ännu en kväll framför TV:n! Läs mer i denna artikel.

Ta "semester" varje dag
Såvida du inte vunnit på lotteri är chansen stor att du är tillbaka i ett stressigt schema så fort du öppnar ytterdörren. Du kan göra så att semesterkänslan håller i sig genom att organisera dagen på ett annat sätt. En liten dos kreativ planering (organisera ett roterande samåkningsschema för skolskjuts eller förenkla måltidsrutinerna) kan leda till dyrbar och efterlängtad egentid varje dag.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare