Kittla nerverna med en deckare i sommar

Kittla nerverna med en deckare i sommar

Att slå sig till ro i en ”lövskuggad” hängmatta med en nybryggd kopp kaffe i ena handen och en gastkramande thriller i den andra, eller att sätta sig på en solvarm klipphäll med en nervkittlande kriminalroman – inte mycket annat är väl mer tillfredsställande för kropp och själ i semestertider. Vi tipsar om några böcker du knappast kommer att kunna släppa när du väl har börjat.


De senaste åren har de nordiska deckarundren gjort succé på internationell front – Stieg Larsson, Jo Nesbø och givetvis Leif Davidsen hör till dem som har toppat försäljningslistor och hyllats av kritiker världen över. Nordiska deckarförfattare verkar kunna sina sak, och för den som ännu inte har bekantat sig med genren är det dags att kasta sig in i denna värld av kluriga kommissarier, listiga skurkar och ett och annat kallsinnigt mord.

Mördaren ljuger inte ensam av Maria Lang
I år skulle den svenska deckardrottningen Maria Lang, eller Dagmar Lange som hon egentligen hette, fylla hundra år om hon hade levt. Lang var en kvinnlig pionjär och i synnerhet hennes tidiga alster räknas till den svenska kriminallitteraturens klassiker, hon har ofta gått under det talande epitetet Sveriges Agatha Christie. Mördaren ljuger inte ensam är hennes debut där den badsemestern i idylliska Bergslagsidyllen visar sig vara allt annat än en idyll, i stället visar sig alla knytas samman genom kärleksband och svartsjuka. Alla verkar ha något att dölja, men det är bara en av dem som har ett mord på sitt samvete.

Hypnotisören av Lars Kepler
Endast den allvarligt skadade sonen överlever efter att hans familj blivit brutalt mördad. Avsikten tycks dock ha varit att utplåna även honom eftersom han har viktiga ledtrådar kring familjens död. Läget för pojken är instabilt och för att påskynda förhörsprocessen och för att få en bild av händelseförloppet kontaktar kriminalaren Joona Linna en före detta hypnotisör. Motvilligt går hypnotisören med på att hjälpa till i utredningen, trots att han har lovat sig själv att aldrig mer hypnotisera, och en kedja av händelser tar vid som ska visa sig vara minst sagt obehagliga för alla inblandade.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Hypnotisören är den första boken i serien om Joona Linna.  Författaren Lars Kepler är egentligen en pseudonym för de äkta makarna Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril och tanken var att det här skulle förbli en hemlighet, men de avslöjades efter denna succédebut.  

Gone Girl av Gillian Flynn
”It-paret” Nick och Amy Dunne lämnar storstan för det lite mer lantliga Missouri. Men den nya tillvaron blir inte som de tänkt sig och deras relation rör sig åt de destruktiva markerna med idel gräl och besvikelser. På deras bröllopsdag är Amy plötsligt försvunnen och i parets hus finns tecken på strid. Nick bedyrar sin oskuld men står handfallen inför både medieuppbåd och omständigheter som gör att han snart befinner sig i fokus för polisens uppmärksamhet, bland annat Amys dagbok.

Den amerikanska författaren Gillian Flynn har hyllats för att vara en thrillerförfattare av extraordinära mått. ”Gone Girl” har sålt i över två miljoner exemplar och kom i fjol ut på svenska.


Fler lästips:
Läs med ditt barn!
Läs boken och bjud på middagen

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan