Gör drömmen till verklighet

Gör drömmen till verklighet

Oavsett om du vill byta jobbkarriär eller börja med en ny hobby, så måste du börja någonstans. Här är åtta tips som tar dig hela vägen.


Alla har drömmar, saker de vill uppleva eller kunna göra, och ibland är det svårt att hitta självförtroendet eller motivationen till att ta det där första steget. Att sätta igång. Som tur är har vi listat några knep till att faktiskt få drömmen att bli verklighet.

1. Sätt upp ett mål
Oavsett om det gäller hemmet, familjen, jobb eller självförverkligande, ta det på allvar. Googla, ta reda på fakta, vad kommer krävas av dig och andra i din närhet, vad hjälpte andra på vägen när de styrde in på samma bana som du är på väg att ta. Kartlägg och skapa en mental rutt mot målet.

2. Lägg ner tid
Avsätt tid till ditt projekt, åtminstone en gång per vecka, så det inte rinner ut i sanden. Om du dessutom har en fast återkommande tid, så blir det lite lättare att organisera ditt vanliga livspussel runt omkring.

3. Var kreativ
När du funderar kring hur du ska nå ditt mål, försök komma på tio idéer istället för fem. Alla tio kanske inte kommer att vara lika bra, men om du stöter på problem längre fram så hjälper det dig att ta dig runt och förbi dem.

4. Motivera dig själv
Det är när det känns trögt som man verkligen behöver hitta peppen och motivationen. Påminn dig själv om att förändring är ett äventyr och du ska se att din energi och entusiasm återvänder. Leta upp ett foto på dig själv som du verkligen gillar, där du är trygg och glad, och sätt det på kylen eller ovanför ditt skrivbord som en daglig påminnelse om vad det är du siktar mot!

5. Boosta dig själv med positiva förändringar
Även små förändringar kan boosta ett sviktande självförtroende och ett sjunkande sinnelag. Unna dig något litet, som en ny, vansinnigt mjuk handkräm eller liknande, oavsett hur vad det är: du är värd det för du är grym.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

6. Ha kul
Lätta på trycket ibland och gör något helt annat som du älskar och tycker är vansinnigt kul, det behövs för att kunna bibehålla entusiasm och energi i övrigt.

7. Tro på dig själv
Kvinnor kan ibland ha otroligt lätt att tvivla på sig själva och sin förmåga (vi vet, det är helt vansinnigt!). För att lyckas med något krävande och helt nytt så är det viktigt att man tror på sig själv och är säker på att man kommer att lyckas. Här är tips på fem sätt att bygga upp ditt självförtroende .

8. Uppmärksamma dina framsteg
Mät dina framsteg genom att kolla på hur långt du själv har kommit jämfört med när du precis började, det är mycket bättre än att tävla mot andra. Notera små vinster och bra saker du lärt dig och tagit till dig på vägen – starta en blogg om din resa, twittra om det, skriv ner det i en bok eller dokumentera med din kamera.

Dela med dig
Har du uppnått en dröm, stor som liten? Vi vill gärna höra din historia!

Läs mer här:
Våga tro på dig själv, mamma!
Höj din lön i år!

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare