Få barnen att laga mat i fem enkla steg

Få barnen att laga mat i fem enkla steg

Oavsett om du vill få dem att prova ny mat eller bygga en grund för ett liv av nyttig matlagning så är det bra för både barnen och dig att göra köket till en rolig plats.


Det är få saker som är så viktiga för barn som att lära sig laga mat – men det behöver inte känns som en lektion. Att få dem att känna sig bekväma i köket och tycka att det roligt att laga mat blir så mycket enklare med ett par trick som får dem att tycka att det är roligt. Det är också ett utmärkt sätt att hålla barnen upptagna en kall och regnig dag!

Det spelar ingen roll vad ni lagar, hemligheten är att välja recept som är flexibla så att barnen kan välja ingredienser de gillar medan de lär sig nya, nyttiga recept. Testa dessa fem idéer för att få barnen att hjälpa till att laga middag.

1. Färgglatt är bäst

Få dina barn att välja en färg, och hitta sedan på en måltid som går helt i den färgen – en helt grön, röd eller kanske vit middag. Använd lite karamellfärg för att färga spaghettin blå, eller pajen röd.

2. Ha picknick hemma

För små barn kan det räcka med ett miljöombyte för att göra allting mycket roligare. Laga bra plockmat, som till exempel små smörgåsar eller paj som du kan packa ner i en picknickkorg. Bred ut en filt på golvet (som det inte gör något om det blir fläckar på) och glöm allt vad bordsskick heter för en gångs skull.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem
3. Skapa din egen hamburgerrestaurang

Hemmagjorda burgare är lätta att göra (blanda ihop ett paket köttfärs med kryddor som barnen väljer, låt barnen forma biffar och se sedan till att en vuxen steker till eller grillar biffarna). Slå in burgarna i färgglatt papper (servetter duger bra) och drick ur papp- eller plastmuggar för att få rätt takeaway-effekt.

4. ABC-pizza

Få barnen att väga och blanda: 300 g Vetemjöl Special, 1 tsk torrjäst, 1 tsk salt och 1 tsk olivolja blandat med 200 ml varmt vatten.Knåda degen och forma sedan till bokstäver så att barnen kan stava sina namn med dem. Låt jäsa under en ren kökshandduk ett par minuter medan ni förbereder det ni ska ha på pizzan – hackade tomater, riven ost, skinka osv. Grädda på 220°C 8-10 minuter.

5. Allt kan bli soppa

Låt barnen välja vad de vill från kylen – det går att göra soppa på det mesta. (Till och med kött som urbenad kyckling eller små grytbitar av lamm som stekts innan de rörs samman med de andra ingredienserna). Soppa på butternut-pumpa eller svamp brukar vara populärt. Hacka bara allt, låt sjuda tillsammans med buljong 30-40 minuter och mixa sedan samman och servera.

Tycker dina barn det är kul att hjälpa till i köket? Berätta om dina tricks för att få dem att hjälpa till.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan