Kom i tid till jobb, dagis och skola

Bli inte sen! Tips på att komma i tid till jobb, dagis och skola

Om dina morgnar med familjen oftast är kaosartade, testa våra enkla tips på hur du gör morgonrutinen lite enklare för alla inblandade.


För många av oss, så är ljudet av alarmklockan startskottet på det dagliga sjöslaget som uppstår då alla ska försöka komma i tid till jobb, dagis och skola. Men några små, enkla förändringar i morgonrutinen kan faktiskt förändra allt. Testa, då kanske du slipper anlända till dagis alldeles flåsig och rödflammig snarare än du tror!

Tricket är att tänka och förbereda i förväg
Den gyllene regeln till en lugnare morgon är att förbereda allt man kan redan kvällen innan. Som t ex:
- Se till att alla läxor är gjorda, nedpackade i skolväskorna som redan står i hallen.
- Lägg fram barnens kläder.
- Kolla kalendern om det är någon särskild aktivitet dagen därpå, som tandläkaren, gympa, basketträning etc. Om så är fallet, förbered skolväskan med detta.
- Frukt håller sig utmärkt i väskan över natten, packa ner en så att de har något att gnaga på under långrasten.

En annan faktor som spelar in är hur utvilade barnen är, så det är viktigt att de kommer i säng i tid (lättare sagt än gjort, vi vet!).

När väckarklockan ringer
Det kan tyckas uppenbart, men kanske är det så att dina stressiga morgnar beror på att du går upp för sent? Även om det är vansinnigt frestande att trycka på snooze en kall morgon, så kan den där extra halvtimman transformera den tidigare hysterin till välbehag och lugn.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Gör frukosten enkel. På helgerna kan man lyxa och dra ut på tiden, men om vardagarna går det absolut snabbast med fil, flingor och smörgåsar.

Gör inte allting själv!
Kom ihåg att även små barn kan förbereda mycket själva, som att ta fram tröja och underdel som de ska ha på sig dagen därpå t ex. Med tonåringar kan det ofta fungera helt motsatt, om du backar lite och låter dem sköta sitt eget om morgnarna så är det troligare är att de kommer i tid till skolan.


Fler morgonrelaterade tips:
Skaffa dig en snabbare morgonrutin

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare