Gör det enklare att börja skolan igen med roliga familjeaktiviteter

gor-der-enklare-att-borja-skolan-igen-med-roliga-familjeaktiviteter
0
Bara för att skolan har börjat igen så behöver det inte innebära att det är slut på det roliga. Testa de här idéerna för en härlig familjekväll mitt i veckan.

Vardagkvällarna brukar flyta på i ett enda virrvarr av läxor, middag och tv-tittande. Men det är viktigt att ha lite kvalitetstid tillsammans så att dina barn verkligen kan koppla av efter en lång skoldag och känna sig väl förberedda för nästa dag.
De här små aktiviteterna kan garanterat göra en stor skillnad.

Snack-attack

Barn är ofta hungriga när de kommer hem från skolan, och för att undvika att blodsockernivån hinner sjunka ner till tårna innan middagsmaten ställs på bordet, kan du ge dem ett nyttigt mellanmål. Testa fruktspett (med bitar av vindruvor, äpple, jordgubbar med mera serverade på tunna pinnar) som är roliga att äta, och frys ner yoghurt eller färskost till tärningar som påminner om glass - fast mycket nyttigare.

Ta itu med läxorna direkt

Uppmuntra dina barn att göra läxorna före middagen när de fortfarande är pigga. Efter det kan de koppla av och slippa ha skolarbetet hängande över sig.

Se till att de har en bra plats att sitta vid. Kanske vid köksbordet så att de kan ställa frågor medan du lagar middag, eller kanske en lugn hörna i vardagsrummet (utan tv:n igång dock!).

Det bästa är om de kan sitta i ett gemensamt utrymme eftersom det är lätt för dem att drömma sig bort om de sitter i sina egna rum, och kanske telefonen lockar för mycket ... Och det ger dig dessutom möjligheten att kontrollera att de använder internet till att leta efter fakta och inte till att spela spel eller chatta med vänner.

Laga mat tillsammans

Om de inte har för mycket läxor kan de hjälpa dig att laga mat. Beroende på ålder kan de hjälpa till att hacka, skala och mixa. Se bara till att ha koll på dem medan de gör det.

Efter middagen kan du poppa lite popcorn och kanske göra en kopp varm choklad.

De kan också hjälpa dig att diska med YES Washing-Up Liquid

Barnen kommer att älska bubblorna och du kommer att älska hur fettet löses upp.

Spela ett spel tillsammans

Istället för att sitta framför tv:n kan ni hitta på något tillsammans. Om vädret tillåter kan ni gå ut och hitta på något. Om inte, kan ni spela ett traditionellt brädspel. Men se till att barnen vet vad som gäller under spelet, att man inte får fuska eller börja bråka.

Gör bad- eller duschtid till en rolig stund

Gör badandet till en rolig stund och inte ett nödvändigt ont. Häll gärna i badskum, roliga tvålar eller leksaker. Om du har äldre barn kan du skapa lite stämning med stearinljus och skön musik i badrummet.

Hur gör du för att liva upp vardagkvällarna? Dela gärna med dig i nedanstående kommentarsfält.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande