Tre barnvänliga resmål på B

DesktopImage
0
Har ni börjat planera sommaren ännu? Bra vardag tipsar om tre europeiska resmål för barnfamiljen!

Berlin
De senaste tio åren har Berlin hyllats för sitt häftiga nattliv, men det är betydligt färre som har pratat om vilken väldigt barnvänlig storstad Berlin faktiskt är. Orättvist tycker vi, för här finns massor av kul ställen att besöka med hela familjen! Berlins unika blandning av punk, grönska och konstnärsliv är en mycket tillåtande miljö för barn, och dessutom är det jämfört med många andra större städer i Europa fortfarande relativt billigt att äta och bo här.

På Potzdamer Platz ligger Legoland Discovery Centre, en färgrik värld som främst är riktad till barn mellan 3 och 10 år. Med det sagt, här finns något för alla åldrar! Allt från Lego-fabriken där du får tillverka din egen legobit och ta med hem som souvenir till cool 4D-biograf där du får uppleva filmspänning uppskruvad till max.

I Berlin ligger också Berlin Zoological Garden, Tysklands äldsta zoo. Under Andra världskriget förstördes stora delar av Berlin Zoological Garden och endast 91 djur överlevde - idag bor det över 15 000 djur här och djurparken är ett mycket populärt resmål för barnfamiljer.

Missa heller inte AquaDom Sealife Berlin, Labyrinth Kindermuseum och Kollwitz Platz. Tips: kolla upp Berlin-passet som ger dig fri entré till 55 stycken av stans toppattraktioner.

Barcelona
Precis som Berlin, så är spanska Barcelona berömt för sitt kokande nattliv, men även här gömmer det sig en guldgruva för barnfamiljen. Här är barn välkomna på alla restauranger och bemöts med glada tillrop och skratt på gatorna. Det är ju inte heller ett minus att det finns en nästan halvmil lång sandstrand - mitt i stan! Om man ska ner mot stranden så följer man bara La Rambla, Barcelonas mest kända gata, full av gatuartister, mimare och jonglörer.

I vackra Barcelona finns även nöjesparken Tibidabo, djurparken Barcelona zoo med över 4000 djur, Europas största akvarium Barcelona Aquarium där man får träffa bl a hajar och ett chokladmuseum (!!) där man får tillverka och äta sin egen choklad.

Vi rekommenderar också ett besök på Park Güell, ett barnvänligt paradis skapat av den katalanska modernismens gudfader; arkitekten Antoni Gaudi. Ett fantasilandskap för hela familjen.

Bryssel
Missa inte Bryssel - Belgiens huvudstad är så mycket mer än EU, Europaparlamentet och NATO! Förutom att Bryssel är otroligt vackert med mycket gammal arkitektur bevarad, så finns här ett myllrande kulturliv och gigantiska grönområden i Bryssel. Missa inte den förtrollande labyrinten i trädgården på Van Buuren Museum!

Här hittar du också Comic Strip Museum, som är ett serietidningsmuseum, med Smurfarna (med en Smurf-by i 3D!) och Tintin som två av de flera fasta utställningarna. För serieälskande stora och små finns det ett gigantiskt läsrum med över 3 000 titlar.

Mitt i huvudstaden ligger Museum of Chocolate (ännu ett chokladmuseum!), och om man föredrar friterat, så kan man ta en liten tågtripp till Brügge - där ligger världens första och enda pommes frites-museum! I Brügge ligger också nöjesparken Boudewijn Seapark Dolphinarium.

Och naturligtvis finns det nöjesparker även i Bryssel, kolla upp Bruparck och Walibi & Aqualibi.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande