Ren och skär glädje: låt barnens kreativitet flöda samtidigt som du skapar ordning i kaoset

DesktopImage
0
Bor det en liten konstnär i ditt barn? Vi tipsar om tre kreativa aktiviteter som gör att barnen kan roa sig med härliga färglekar utan att du behöver städa halva dagen efteråt

Barn älskar att skapa med målarfärg, kritor och allt annat de kan lägga vantarna på, och det är så klart väldigt positivt, om vi bara slapp kaoset efteråt ...

Men det går faktiskt att låta barnen härja fritt utan att du behöver vara nervös för att de ska sätta blå fingeravtryck på dina vita väggar.

Tre kreativa aktiviteter med färg - utan städmani.

Kul med skum

Täck botten på handfatet, diskhon eller en skål med vitt rakskum.

Gör prickar i skummet med akrylfärg. Du kan använda mer än en färg om du vill. Låt sedan ditt barn sprida ut färgerna och skapa olika mönster i skummet med en pinne eller handtaget på en tunn målarpensel.

När leken är färdig och alla är glada och nöjda lägger du ut ett vitt pappersark (tillräckligt litet för att få plats i diskhon eller skålen) över skummet och trycker försiktigt ner det. Lyft upp det och lägg ut det på ett bakplåtspapper.

Låt det ligga i tre minuter och tryck sedan till det. Med en gummiskrapa hjälper du sedan dina barn att ta bort rakskummet i ett svep. Torka konstverket med en hårtork eller låt det torka i solen.

Mönstret som uppstått är så snyggt att ni till och med kan vika pappret på mitten och göra det till ett vykort. (Tips: Om pappret börjar bukta kan du släta ut det genom att lägga det mellan två vita pappersark med några tunga böcker ovanpå.

Eller så kan du börja om från början med skummet som blivit över. Om du vill göra något helt nytt slätar du ut skummet med en pappersbit och tillsätter en ny färg.

Upprepa proceduren och gör ett helt nytt konstverk med en slätare yta och klarare färger, och upptäck skillnaden tillsammans med ditt barn. Ni kanske till och med vill göra ett nytt vykort.

Tänk innanför ramarna

Leta upp en kartong som är stor nog för att två barn ska få plats inuti. Ställ ned den med öppningen åt sidan. Om det är torrt väder kan du ställa den i trädgården, men om det regnar kan du lägga ut tidningspapper under som skydd för golvet.

Ge dina barn kritor, filtpennor och, om du känner dig extra modig, målarfärg, och låt dem måla loss inuti lådan. Det fina med det hela är att allt dropp och stänk håller sig på insidan av kartongen.

Praktiskt handtryck

Till många föräldrars stora fasa älskar barn att doppa fingrarna i färg. Vi tipsar om hur du lägger minsta möjliga tid på städningen efteråt.

Ta av alla kläder du är rädd om och låt barnen ställa sig i badkaret. Se till att badkarsbotten är helt torr så att barnen inte riskerar att halka. Lämna inte små barn utan uppsikt.

Tejpa upp stora vita pappersark på kakelplattorna på väggen ovanför badkaret och häll ut lite fingerfärg i en stor plastskål. Låt sedan dina barn doppa fingrarna i färgen och sätta sina handavtryck på pappersarken.

När de är klara kan du spola av dem med duschslangen. Och plastskålen räddar du med Yes Platinum så att den blir som ny igen.

Hur uppfinningsrik är du när dina barn behöver ge utlopp för sin kreativitet? Berätta gärna i kommentarsfältet nedan.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande