Gör din egen fingerfärg!

Gör din egen fingerfärg!

0
Testa det här enkla receptet för billig och giftfri målarverkstad – helt säkert för små, små barnhänder.

Fingerfärg är superkul att kladda och skapa med för små barn, det kan till och med användas för lekfull inlärning av bokstäver, siffror och former - låt barnen härma dina egna alster i den härliga geggan. Här är vårt recept på hur man gör sin geen fingerfärg hemma - håller i evigheter och är helt fritt från gifter.

Fingerfärg
Du behöver:
- En skål eller bunke
- En kopp (att använda som mått)
- Majsmjöl
- Karamellfärg (väljer du röd, gul och blå så kan du blanda massa andra färger av dem)
- Varmt vatten

Så här gör man:
1. Börja med att ha i två koppar majsmjöl i bunken.
2. Ha i en tesked karamellfärg.
3. Addera två koppar kallt vatten och blanda tills du får en smidig, klumpfri mix.
4. Addera tre eller fyra koppar varmt vatten (inte kokande, men varmt) tills konsistensen är silkeslen, se till att den inte blir alltför rinnig. OBS: det kommer inte bli samma konsistens som på affärsköpt färg, den kommer bli lite geleaktig när den svalnar.
5. Vänta en stund så att färgen får svalna helt innan du ger den till barnen.
6. Om du inte använder allt, förvara i en sluten burk.


Perfekt kul en regnig dag

Om du har papper och färg hemma, så testa de här konstprojekten med ungarna?

Finger-människor
Använd fingerfärg till att skapa en gatubild med massor av människor. Ansikten skapas med lillfingret, magen med tummarna, armar och ben med naglarna eller fingertopparna. När färgen torkat så får barnen låna en svart penna för att rita ditt ögon och munnar och andra roligheter.

Prickeblommor
Lätta tryck med små fingertoppar kan skapa färgrika fantastiska blomster som till och med Monet skulle bli stolt över. Uppmuntra dina barn att låta fantasin flöda - eller att använda samma färg men i olika nyanser för att skapa effekten av en "riktig" blommas blad.

Till havs
Om ditt barn gillar att vara i konstant rörelse - många barn gör ju det - måla ett stormigt vågigt hav med snabba moln och läskiga bläckfiskar eller stora stim av gulliga små, små skimrande fiskar.

Vi tar tacksamt emot tips på hur du förvarar dina barns konstverk, de har ju en förmåga att bli rejäla högar rätt så snabbt. Eller slänger du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet här nedan!


Fler lästips:
5 roliga Halloweenlekar och -aktiviteter för barn
VAB-säsongen är här igen

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande