Gör dig själv och garderoben en tjänst med en rensning i fem enkla steg

DesktopImage
0
Har du tappat klädinspirationen? Fräscha upp och förnya din garderob utan att betala en krona.

Har du en fullproppad garderob men vet ändå aldrig vad du ska ha på dig?

Den här utrensningen i fem steg gör att du börjar använda dig av allt du tycker om och gör dig av med sådant du inte trivs i.

1. Bort med allt som inte sitter bra.

De där jeansen du köpte innan du blev gravid. Eller den där blusen som alltid har varit lite för stor. Kasta dig ut i det okända och gör dig av med allt du inte trivs i.

Eftersom du vill känna dig snygg i det du sätter på dig ska du använda det bästa du har, och göra dig av med allt som du inte trivs i.

Om du har svårt för att kasta kläder, lägg dem i en väska eller en plastsäck och ställ undan den, vänta några månader och ge sedan kläderna till en klädinsamling. Det är mycket lättare att skiljas från något du inte gått och tittat på varje dag.

2. Gör dig av med allt du inte har använt det senaste året.

Alla är vi bra på att ha plagg i garderoben vi TROR vi kommer att använda igen. Men om du inte har använt ett plagg på ett år (för att du inte tycker att det sitter bra (se ovan), för att det inte passar ihop med något av dina övriga plagg, eller helt enkelt för att du inte känner dig snygg i det), kasta det!

Börja med att hänga alla klädgalgar åt samma håll. När du använder ett plagg hänger du klädgalgen åt andra hållet. Om du fortfarande har plagg som hänger i sin ursprungsposition efter ett år, lämna dem till en klädinsamling. Vi lovar att du inte kommer att sakna dem, och dessutom gör du plats för kläder du verkligen gillar.

3. Behåll allt du verkligen älskar och använd det ofta

Alla har vi ett favoritplagg vi önskar att vi hade på oss oftare, och därför kanske vi sparar det till det där speciella tillfället. Gör inte det! Kläder som vi känner oss snygga i ska inte hänga i garderoben, de ska sitta på kroppen.

Oroar du dig för läckage och att du ska förstöra din favoritkjol eller finbyxan när du har mens? Välj rätt binda som passar just din kroppsform och ditt flöde med Always. Använd dina favoritkläder när som helst, oavsett tid i månaden.

4. Matcha olika outfits

Med hjälp av några klassiska och välskräddade plagg som en kavaj, några blusar, ett par välsittande jeans eller ett par jobbyxor kan du sätta ihop fem till sex olika outfits som du vet fungerar. Glöm inte skor och accessoarer!

Ta ett foto på varje outfit och sätt upp bilderna på insidan av garderobsdörren. Ta hjälp av bilderna när du får idétorka.

5. Färgaccenter

Härliga färgaccenter kan ge din outfit ett omedelbart lyft. Se till att du har några färgglada nyckelplagg i garderoben som du kan mixa och matcha för att fräscha upp en outfit. Det kan vara allt från ett par tights, jeans eller en kavaj.

Och dessutom, om du har små barn hemma är det tio gånger bättre att ha färg, mönster och svart (en tidlös klassiker) istället för vita kläder.

Berätta hur du gjorde vid din senaste garderobsrensning!

0
Tile or Banner Image

Registrera dig på Bravardag idag

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande