Fyra sätt att äta i naturen!

Fyra sätt att äta i naturen!

0
När varmare temperaturer drar in över landet kan du sätta lite guldkant på måltiderna genom att servera dem utomhus, och varför inte vinna en SUP-bräda att använda när du tar dig ut? Denna tävling avslutades 23:59 den 18e Augusti 2020. Allt deltagande som ägt rum efter denna tidpunkt kommer inte att vara del av tävlingen och således heller inte i prisutdelningen. För vidare information, vänligen se fullständiga villkor här.

Innan du läser vidare – du vet väl att du kan anmäla dig till BraVardag och få artiklar, tips och råd och delta i tävlingar? Anmäl dig här.

Måltiderna inomhus kan ofta bli en enda lång kamp för att få barnen att sitta still och äta istället för att springa runt och kasta maten på golvet. Servera maten utomhus istället!

Eftersom vädret kan vara något oförutsägbart kan du behöva förbereda dig med varma kläder och eventuella regnplagg, men det sätter ju egentligen bara en spännande krydda på måltiden!

Oavsett om du vill packa picknickkorgen eller servera pannkakor på terrassen får du bra tips till måltider som inte kräver ett köksbord.

1. Ge er ut på en endagscamping

Campingturer behöver inte innebära att ni sover ute någonstans. Det går faktiskt att campa över dagen också. Ni kan sätta upp ert tält och sedan ge er ut på vandring, en göra cykel- eller fisketur. Allt i vetskapen om att ni får somna i era egna sköna sängar där hemma i slutet av dagen.

Packa familjens favoritmat, lite dryck och snacks och ge er iväg till er favoritplats.

2. Duka upp till picknick

Det finns inget som kan jämföras med att sprida ut picknickfilten i gräset och samlas runt en läcker måltid i det fria.

Och varför inte kombinera det hela med att utforska naturen? Ge er ut i skogen eller till en sjö för att sätta lite spänning på utflykten. Låt barnen samla kottar, blommor och snigelskal, titta efter fåglar eller leka kurragömma. Den friska luften kommer definitivt att resultera i en hungrig familj.

3. Lapa morgonsol

En stund i solen tidigt på morgonen höjer D-vitaminnivån i kroppen och ställer även in den rätt så att du somnar gott när kvällen kommer.

Avnjut frukosten på uteplatsen eller bege er till parken för en tidig picknick och lek. En fantastisk inledning på dagen!

Det här är några av alla våra tips. Om du har egna tips får du gärna dela med dig av dem.

4. Middag i det fria

Om vädret tillåter, varför inte duka upp middagen i trädgården, på uteplatsen eller på en liten ö? Ta med en filt, termos med varm eller kall dryck och ge dig ut!

För att underlätta en naturnära (mat)upplevelse så tävlar vi just nu ut två stycken SUP-brädor. Dela med dig av dina bästa tips på hur du tar dig ut i naturen i kommentatorsfältet nedan för din chans att vinna!

Fullständiga regler och villkor hittar du här.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande