Fyra roliga sätt att äta i det fria

DesktopImage
0
När varmare temperaturer drar in över landet kan du sätta lite guldkant på måltiderna genom att servera dem utomhus.

Måltiderna inomhus kan ofta bli en enda lång kamp för att få barnen att sitta still och äta istället för att springa runt och kasta maten på golvet. Servera maten utomhus istället!

Eftersom vädret kan vara något oförutsägbart kan du behöva förbereda dig med varma kläder och eventuella regnplagg, men det sätter ju egentligen bara en spännande krydda på måltiden!

Oavsett om du vill packa picknickkorgen eller servera pannkakor på terrassen får du bra tips till måltider som inte kräver ett köksbord.

1. Ge er ut på en endagscamping

Campingturer behöver inte innebära att ni sover ute någonstans. Det går faktiskt att campa över dagen också. Ni kan sätta upp ert tält och sedan ge er ut på vandring, en göra cykel- eller fisketur. Allt i vetskapen om att ni får somna i era egna sköna sängar där hemma i slutet av dagen.

Packa familjens favoritmat, lite dryck och snacks och ge er iväg till er favoritplats.

2. Duka upp till picknick

Det finns inget som kan jämföras med att sprida ut picknickfilten i gräset och samlas runt en läcker måltid i det fria.

Och varför inte kombinera det hela med att utforska naturen? Ge er ut i skogen eller till en sjö för att sätta lite spänning på utflykten. Låt barnen samla kottar, blommor och snigelskal, titta efter fåglar eller leka kurragömma. Den friska luften kommer definitivt att resultera i en hungrig familj.

3. Middag i det fria

Om vädret tillåter, varför inte duka upp middagen i trädgården eller på uteplatsen? Lägg ut en filt och några kuddar eller slå er ner vid trädgårdsbordet.

Ät middag i solnedgången och sätt på utomhusvärmen, tänd några ljus och mys under filtar medan ni blickar upp mot stjärnhimlen.

Och se till att lösa diskningen snabbt och effektivt med YES. Och ännu bättre, låt barnen hjälpa till att diska! De kommer garanterat att gilla allt lödder!

4. Lapa morgonsol

En stund i solen tidigt på morgonen höjer D-vitaminnivån i kroppen och ställer även in den rätt så att du somnar gott när kvällen kommer.

Avnjut frukosten på uteplatsen eller bege er till parken för en tidig picknick och lek. En fantastisk inledning på dagen!

Det här är några av alla våra tips. Om du har egna tips får du gärna dela med dig av dem.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande