Förläng semestern, både hemma och på jobbet!

Förläng semestern, både hemma och på jobbet!

0
Börjar vardagen närma sig? Här kommer några enkla tips på hur du kan förlänga semesterkänslan trots att du är tillbaka på jobbet.

Semestertiderna börjar gå mot sitt slut, men inte sommaren! Och om vi fortsätter ha vädret på vår sida kommer sol och värme förgylla både augusti och september. Här kommer några tips för hur du kan förlänga sommarkänslan ett tag till, både hemma och på jobbet!

1. Ät ute!

Maten smakar aldrig bättre än utomhus, så hitta en favoritplats där du kan njuta av din måltid i naturen. Det kan vara lunch en cykeltur bort i en prunkande park, eller mellis i en lekpark med barnen. Grillmiddag med vänner på en onsdag eller bara en kaffe i skogen. Mat och dryck ute är ett vinnande recept!

2. Promenera mera

Detta innefattar allt från att börja dagen med frisk morgonluft i takt med att solen går upp, till att snöra dina sneakers för en powerwalk i magic hour-ljuset. Promenader ger en känsla av att ha utnyttjat dagen till fullo.

3. Minisemester

Gå över till grannens altan eller balkong och förläng semestern på enklaste och trevligaste sätt. Det behöver inte vara svårare än så. Har du en sommarstuga eller kan du kan låna någons för en kväll? Lämna vardagsbestyren och njut en kort färd utanför stan.

4. Utesysslor

Trädgården är en oas i konstant behov av omvårdnad. Ansa i fruktträden, rensa i rabatten, klipp gräset och börja förbereda lite långsamt för hösten. Skörda frukterna (bokstavligen) av ditt hårda arbeta samtidigt som du känner dig både ledig och duktig.

5. Börja jobbet igen – med kortvecka

Om du kan så testa att komma tillbaka från semestern på en torsdag istället för en måndag. En mjukstart som gör att du hinner komma in i jobbet igen innan det drar igång ”på riktigt” efter helgen.

6. Flytta ut dina möten

Varför sitta i ett trist mötesrum när det fortfarande är varmt ute? Ha mötet i en park, på en uteservering, eller om ni är få, på en promenad. Det garanterar frisk luft, motion och ny energi för problemlösning och beslutsfattande.

7. Ha matlåde-picknick

Förvandla lunchen till en picknick genom att äta din matlåda utomhus. Avsluta lunchen med en skön promenad tillsammans med kollegorna. Vi lovar att eftermiddagen kommer kännas lite lättare.

8. Börja tidigare och sluta tidigare

Om du har möjlighet till flextid (och är morgonmänniska) så kan du förlänga sommaren genom att börja tidigare på morgonen. Då kan du också sluta tidigare och får därför fler ljustimmar till ditt förfogande.

9. Nyttja eftermiddagarna

Om du jobbar till 17-tiden har du en hel kväll att nyttja som ledighet. Förläng ledighetskänslan genom att boka in roliga saker på kvällarna: Middag med vänner, kvalitetstid med familjen eller en extra lång springrunda i sensommarsolen!

10. Maxa helgen

Förläng semesterkänslan genom att riktigt njuta av helgen. Även om jobbet kan ta musten ur en och soffan känns lockande efter en lång arbetsvecka kan du förlänga ledighetskänslan genom att aktivera dig på helgen. Och om du har mycket komptid innestående kan du fundera på att ta ut den på fredag eftermiddag och förlänga helgen ytterligare.

Vill du förlänga semesterkänslan hemma? Vinn en ”Staycation” genom ett presentkort värt 3000 kr på en hotellvistelse! Totalt finns det två presentkort i potten. Dela med dig av dina bästa tips på hur du förlänger sommaren i kommentatorsfältet nedan för din chans att vinna! Tävlingen pågår mellan 1a Sept – 30e Sept 2020. Fullständiga regler och villkor hittar du här.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande