Fixa barnens halloweenkostymer hemma

Fixa barnens halloweenkostymer hemma

0
Oj, är det redan oktober? Är familjen bjuden på halloweenfest men ni har helt glömt bort att fixa kostymer?

Innan du läser vidare – du vet väl att du kan anmäla dig till BraVardag och få artiklar, tips och råd och delta i tävlingar? Anmäl dig här.

Visst, det går att köpa halloweenkostymer i affären, men de är ofta dyra, av tvivelaktig kvalitet och om sanningen ska fram ganska tråkiga. Det är alltid roligare att skapa kostymerna själv, om tid och ork finns såklart.

Här kommer några förslag på halloweenkostymer som du och barnen kan knåpa ihop tillsammans till årets spökafton.

1. Astronaut

Förvandla lille Christian till en Christer, Fuglesang vill säga! Ta en gammal skjorta och fäst ett astronaut-märke på armen. Måla två petflaskor med silverfärg och stoppa eldfärgad tyll i pipen, fäst raketerna på barnets rygg, antingen med ett skärp eller med tejp: Blast-off!

2. Fluffig sockervadd

På tal om tyll, alla barn älskar sockervadd! Välj en färg och skrynkla, vira och forma tyllen runt hela kroppen på ditt barn. Snabbare halloweenkostym får du leta efter.

3. Crazy Cat Lady

Inventera barnens låda med gosedjur och fäst så många katter som möjligt på barnet. Minst en per axel, ett par som hänger efter benen och en i famnen. Är du riktigt ambitiös så kan du spela in kattljud som spelas upp från en liten högtalare som ditt barn gömt i sin ficka.

4. Spöken

Ok, detta är den verkliga räddaren i nöden. Du har slut på ansiktsfärg, du har slut på tyll. Och kanske mest av allt, du har slut på energi. Ta ett vitt lakan, häng det över ditt barn och måla dit ögon och mun. Du kan skruva upp ”läskigheten” med hur du väljer att måla spökets ansikte. Halloween är räddad.

Lycka till med kostymerna!

Har du några förslag på kul kostymer?
Berätta för oss i kommentarsfälten nedan!

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande