Fem roliga utomhuslekar för hela familjen

0
slideshow-image

Hoppa över vattenspridaren


Det här är en riktig klassiker som barn i alla åldrar älskar, ett perfekt sätt att svalka sig på om det är väldigt varmt ute.

Ställ in vattenspridaren så att den går fram och tillbaka i en lagom hög båge så att dina barn kan hoppa över den, krypa under den eller bara springa rakt igenom den. Ta leken ett steg längre och ge poäng för det snyggaste skuttet genom vattenbågen.

Om du vill vara med i leken kan du låtsas att du lägger dig för att sova på gräsmattan, totalt omedveten om vattenbågen som närmar sig ... när dina barn garanterat kommer att skratta förtjust när du blir alldeles genomdränkt.

slideshow-image

Kast med bönpåse

Tävlingssugen? Allt du behöver är en stege, några bönpåsar och din kastarm.

Skriv alla siffror mellan 1 och 5 på papperslappar och tejpa sedan fast en siffra vid varje trappsteg. Börja med den lägsta siffran (den högsta siffran ska vara på det översta trappsteget). Markera startlinjen på ett rimligt avstånd (anpassa avståndet efter ålder på den tävlande) och sikta.

Om bönpåsen landar på ett trappsteg får den som kastat motsvarande poäng som siffran på papperslappen. Alltså ett poäng för det första trappsteget, tre poäng för mellantrappsteget och så vidare.

Varje deltagare får kasta fem gånger och den som har högst poäng i slutet vinner (anpassa så att de yngre deltagarna inte tappar intresset).

Vill du skruva upp nivån ytterligare? Byt ut bönpåsarna mot vattenballonger...

slideshow-image

Hinderbana

En lek som både är rolig att bygga och delta i. Låt dina barn fantisera fritt och bygga upp banan med hjälp av saker där hemma (krypa under en filt, hoppa runt blomkrukor, gå på plankan på köksbänken, hoppa eller dyka genom en rockring med mera).

Tävla mot tiden eller varandra (genom att låta en person starta i varje ände av hinderbanan och sedan mötas på mitten) (men se upp så att de små huvuden inte råkar stöta ihop).

slideshow-image

Grodhopp

Det här är en gammal favorit, och en lek som hela familjen kan delta i. Funkar för alla åldrar!

Den här klassiska leken består av att en står på alla fyra med krökt rygg, och att den andra ska hoppa över ryggen. Svårighetsgraden på leken kan variera beroende på hur stora ”hindret” och ”hopparen” är.


Ni kan tävla i hur många gånger man kan hoppa över ryggen på raken, eller turas om att hoppa och vara hinder. Du utgör hinder och blir sedan groda som hoppar över den som precis hoppat över din rygg. Allt du behöver är en gräsmatta och villiga deltagare!


slideshow-image

Utomhuskonst

Om du vill öka kreativiteten ännu mer kan du låta dina barn måla, klippa och klistra utomhus. Utan att behöva oroa dig för dina möbler.

Använd flyttkartonger eller andra större kartonger, ställ ut dem på gräset i skuggan av ett träd och låt familjens yngsta medlemmar leka loss med fantasin.

Ge dem burkar med penslar, lim och pysselsaker och låt dem skapa det de själva vill. En härlig aktivitet som uteslutande kan äga rum utomhus.

Vilka är din familjs favorit utomhuslekar? Berätta gärna i kommentarsfältet nedan.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande