5 roliga halloweenlekar för barnen

5 roliga halloweenlekar för barnen

0
Halloweens popularitet växer sig starkare för varje år och särskilt barnen älskar maskeraden och allt annat som hör Halloween till.

Med lite fantasi så behöver nedanstående tips inte bara vara för Halloweenfirande, de går alldeles utmärkt att använda som kul lek en vanlig tråkig torsdagskväll eller på ett barnkalas om våren. Om ditt barn däremot fyller år i oktober så kommer de här lekarna definitivt uppskattas som de är!

Man kan också vända på det, de flesta vanliga partylekar kan ändras om litegrann så att det funkar som ett Halloween-kul. Sätt vårtan på häxan istället för svansen på åsnan, eller gör en piñata i form av en pumpa! Här är våra tips för ett kul Halloween-partaj:


Gör ett monster
Det här är en bra första-lek på ett kalas, om inte alla känner varandra från början så är det här en riktigt bra isbrytare. Dela upp alla i grupper. Varje grupp har tjugo minuter på sig att skapa ett riktigt läskigt monster med hjälp av ditten och datten efter ditt eget tycke. Varje lag får ett stort ark papper / kartong. För dekoration kan du tillhandahålla exempelvis papper i olika färger och strukturer, flörtkulor, saxar, lim, färgglada tidningar, tygbitar, bomull, lös-ögon, spritpenna, ull och bandage och allt möjligt du själv kan komma på. När de tjugo minuterna är över så kan priser delas ut för mest otäcka, roligaste, gulligaste monstren osv. Resultaten kan du sedan hänga upp på väggen som en del av festdekorationen!


Spökjakt
Häng upp spindlar och spöken i trädgården eller parken och skicka ut kidsen att hitta dem. Spöken gör du genom att täcka en vanlig godisklubba med en bit vitt tyg eller en näsduk (så det ser ut som ett klassiskt spöke gjort av lakan), rita läskiga ögon och mun på ena sidan. Spindlar gör du också med klubbor, fast med svart papper och piprensare.

Skicka äpplet
Dela upp ungarna i två lag, de ska stå tätt intill varandra, händerna bakom ryggen. Äpplet hålls under hakan, och ska sedan utan händer passera mellan lagets alla medlemmar. Tappas äpplet måste man börja om! Första gänget att klara varvet runt vinner!


Bita munken
Häng munkar - gärna med orange och svart glasyr! - i snören från en trädgren eller liknande. Utmaningen är att äta upp en medans man har händerna låsta bakom ryggen!

Bus eller godis
Ta tjugo pappersbitar, skriv "bus" eller "godis" på dem (det ska vara flest "bus" och bara 2-3 "godis"). På baksidan av bus-lapparna skriver du upp en rolig grej att göra - som att ryta som ett monster, kackla som en häxa, gå som Frankensteins monster, säg tre saker du skulle ha i en riktigt äcklig häxbrygd t ex.

Lägg alla lapparna i en häxhatt och låt den gå varvet runt bland barnen som sitter i en cirkel. Alla barnen tar en lapp och får antingen en godis direkt, eller efter att de gjort det som står på deras "bus"-lapp.

Visste du att?
Halloween härstammar från en gammal keltisk ritual som markerade början av vintern. Kelter trodde att på natten den 31 oktober, så suddades gränsen mellan de dödas och de levandes världar, och de döda vandrade åter bland människorna på jorden. Smart och logiskt, så ville de undvika att bli igenkända av sina döda fiender och de mest otrevliga av släktingarna, så de maskerade sig så att spökena skulle tro att de (kelterna) var spöken de med. Fiffigt va!Fler lästips:
Kicka igång kreativiteten - gör personliga förkläden
VAB-säsongen är här igen

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande