Fem läskiga lekar till Halloween

DesktopImage
0
Oavsett om du ska ha Halloween-fest eller vill bli av med överskottsenergin efter en sockerstinn kväll av bus-eller-godis, pröva dessa enkla lekar.

Det är en av årets mest spännande kvällar för barn världen runt, från USA till Sverige, och även om du är vuxen kan den keltiska högtiden (också känd som Samhain) kännas som höstens höjdpunkt och början på vintern.

Om du ska ha en Halloween-fest har du antagligen redan tänkt på god plockemat, utklädnader, läskig musik och kanske till och med spöklika bordsdekorationer. Men vad som verkligen får igång festen ordentligt är ett par roliga lekar.

Med lite fantasi kan de flesta lekar anpassas till Halloween-temat. Till exempel kan man sätta vårtan på häxan istället för svansen på åsnan, eller spela dansstopp med läskig musik istället för vanlig. Fortsätt läsa för fler idéer.

Skapa ett monster

Detta är en bra isbrytare för festen. Dela in gästerna i grupper om sex eller sju barn. Varje grupp har 20 minuter på sig att skapa ett riktigt läskigt monster med hjälp av lite smått och gott.

Ge varje lag en stor bit kartong. Förse alla med kräppapper, tidningar, tygstuvar, klistermärken, lim, pennor, toapapper, plåster, garn och så vidare att skapa monstret med.

När de är klara kan du ha prisutdelning, med priser för roligast eller läskigast monster, och hänga upp dem som dekoration.

Skicka äpplet

Dela upp barnen i två lag som får stå på rad, med händerna bakom ryggen. Ett äpple ska hållas fast under hakan och sen skickas vidare till nästa person i laget. Tappar någon äpplet måste laget börja om. Det lag som först lyckas skicka äpplet hela vägen vinner.

Munkätartävling

Häng upp munkar i ett träd eller på en horisontellt hängande pinne. Tävlingen går ut på att äta munkarna så snabbt som möjligt med händerna bakom ryggen.

Bus-eller-godis

Skriv antingen "bus" eller "godis" på 20 lappar (det ska vara mest "bus" och kanske en eller två "godis"). Skriv ner små utmaningar på bus-lapparna - låt som ett monster, skratta som en häxa, gå som Frankensteins monster, räkna upp tre ingredienser i en häxbryggd...

Stoppa alla lappar i en häxhatt och skicka runt bland barnen som ska sitta i en cirkel. Varje barn får ta en lapp och får sen antingen godis direkt, eller göra det som står på lappen för att få godis.

Paketleken

Slå in ett paket i många lager papper, med en liten Halloween-present under varje lager. Låt sen barnen skicka runt paketet och se till att varje barn får öppna ett lager.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande