Därför är det så bra för dina barn att lek utomhus

DesktopImage
0
Det är inte bara roligt att leka utomhus. Det är dessutom bra både för kropp och själ. Så här gör du det bästa av friluftslivet.

När du tänker tillbaka på din barndom minns du säkert att dina föräldrar körde ut dig ur huset när det var fint väder med orden "gå ut och få lite frisk luft". Och de hade faktiskt en poäng i det. Det är bra för alla att vistas utomhus men är extra viktigt för barn.

Det här är anledningen

Det bidrar till deras utveckling

Studier visar att utomhuslek hjälp barn att utveckla sin syn eftersom ögonmusklerna stärks och risken för att utveckla närsynthet minskar när de tittar på föremål som är långt bort samtidigt som de vistas i naturligt solljus.

Klassiska utomhusaktiveter som att hoppa i vattenpölar och balansera på trästockar hjälper även ditt barn att utveckla sin finmotorik, styrka och koordinationsförmåga. Dessutom bidrar D-vitamin till att bygga upp benstrukturen och tänderna. Dessutom stärks vårt immunförsvar.

Och det är inte bara bra för kroppen, utan faktum är att forskarna säger att så lite som fem minuters utomhuslek förbättrar ett barns välmående och självkänsla.

Var inte rädd för lite smuts

Du kan lugnt skicka ut barnen på vilda och roliga lekar. När de kommer in igen slänger du bara all tvätt i maskinen tillsammans med en skopa eller kork Ariel.

Ariel bidrar till att avlägsna fläckar och smuts samtidigt som kläderna bevarar sin färg.

Här är fyra härliga tips för utomhusvistelsen

1. Rulla nerför backen
Det här måste vara den i särklass enklaste leken av alla: det är underbart att titta på ett gäng vilda barn som rullar ner för en kulle, springer uppför den och sedan rullar ner igen. Barn älskar det och det är ett fantastiskt sätt för dem att lära känna naturen - bokstavligt talat!

2. Lek häst
Den här leken är bra för små trötta barnben på promenaden. Välj ut en vattenpöl eller någons skugga eller något annat och lek att ni är hästar som ska hoppa över. Barnen kommer genast att glömma bort hur trötta det är, och innan du vet ordet av har ni nått ert slutmål. Skuttandes hela vägen dit!

3. Ge er ut på skogsjakt
Ge er ut på äventyr i högvuxet gräs och den mörka skogen och se vad ni hittar. Ta med er pennor och ritblock och rita av insekter och annat ni hittar. Eller kanske en kamera som ett minne. Och glöm inte bort att packa picknickkorgen om vädret tillåter!

4. Plantera frön
Trädgårdsarbete ger oss både ljusterapi och välmående. Och hela familjen kan vara med. Även ett litet barn kan hjälpa till att fylla en kruka med jord och sedan peta i några frön.

Vad föredrar du och din familj att göra när ni är utomhus? Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande