Dags för äggjakt!

DesktopImage
0

Låt barnen jobba lite för påskgodiset i år – äggjakt är alltid en given succé.

Frågar du ett barn vad som först kommer upp i skallen när du säger "påsk", så svarar det barnen med största möjliga säkerhet "påskägg". Barn (och vuxna) älskar de godisstinna färgglada äggen. Och självklart kan man dela ut familjens påskägg utan krusiduller, men visst blir det lite roligare om man gör det hela till en lek? Här är några tips på roliga äggjakter, och vi börjar med två varianter för de lite mindre barnen.

Snöret
Göm ägget på lämpligt ställe. Fäst ena änden av ett snöre i ägget, knyt fast det rätt hårt och det kan vara bra om ägget ligger stadigt någonstans, som exempelvis i en byrålåda - det kan komma att dras rätt hårt i detta snöre. Rulla successivt ut tråden i lite kringelikrokar genom rummen tills snöret är slut. Sedan ber du barnet "följa snöret" - en helt perfekt äggjakt för de minsta.

Skattkarta med stationer
Gör en busenkel ritning över trädgården eller lägenheten. Markera ett ställe dit barnet eller barnen ska gå, där väntar en uppgift. Smyga som en katt, sjunga en sång, snurra fem varv - det behöver inte vara så märkvärdigt. Sedan tar du den lilla kartan och markerar nästa ställe som ska besökas. Till sist kommer de fram till slutstationen där skatten väntar.

Om det är lite äldre barn, så kan man med fördel krångla till det lite.

Rebusar etc
Placera ut ledtrådar runt om i lägenheten eller trädgården, gärna i plastpåsar eller små plastburkar om utomhus - då kan du förbereda dagen innan och om det skulle regna över natten så är inte allt jobb förgäves. Skriv små ledtrådar eller rebusar, så att barnen hittar till nästa station och slutligen den sockerstinna skatten.

Äggjakt i mörker
Det här är en mörkerversion av alternativet precis ovan. De flesta barn, även de lite större, tycker att mörker adderar en lite ruggig och extra spännande dimension. Så gör som ovan, invänta mörkret, förse barnen med en ficklampa... och iväg!

 

 

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande