Att vända på krisen – Personlig utveckling i en orolig tid

Att vända på krisen – Personlig utveckling i en orolig tid

0
Winston Churchill sa att man aldrig ska låta en bra kris vara förgäves. Effekterna av Covid-19 tvingar oss att spendera mycket mer tid hemma än vi normalt är vana vid. Varför inte använda den tiden till något konstruktivt, kreativt eller lärorikt? Denna tävling avslutades 23:59 den 25e Juni 2020. Allt deltagande som ägt rum efter denna tidpunkt kommer inte att vara del av tävlingen och således heller inte i prisutdelningen. För vidare information, vänligen se fullständiga villkor här.

Man ska givetvis inte spela ner allvaret som Corona-pandemin innebär. Självisoleringen och den potentiella ensamheten kan i värsta fall utvecklas till depression. Om du känner ångest eller stress över din tid i isolering så är det viktigt att du uttalar det, prata med nån om dina känslor, antingen med en stödlinje eller helt enkelt med en vän eller familjemedlem, för när vi delar våra upplevelser står vi inte ensamma med dem. Det är också viktigt att komma ihåg att detta är en period som kommer passera och att vi isolerar oss av medmänsklighet och omtanke för de äldre och svaga i samhället. En annan bra sak för att motverka ensamhetskänslor är att upprätthålla rutiner i så stor utsträckning som möjligt. Antingen anpassar du dina gamla rutiner efter denna nya situation eller så skapar du nya rutiner som bygger på lust, glädje och skapande.

Skapa en mer kreativ vardag

Många kreativa yrken eller hobbys innehåller en naturlig social distansering. Förmågan att ge sig hän åt musik, måleri, skrivande eller andra kreativa utlopp kan kräva fokus och en förmåga att stänga ute omvärldens brus. Det är till och med önskvärt för att uppnå det som kallas ”flow”, alltså det tillstånd där det känns som att tiden upplöses och man är till hundraprocent engagerad i kreativt skapande. Försök därför se den sociala distanseringen som en möjlighet att testa en ny hobby eller damma av en gammal dröm och på riktigt ge det en ärlig chans.

Lär dig något nytt

Internet är en guldgruva för ny kunskap, det finns en uppsjö kurser du kan ta online i allt från Nationalekonomi till stickning. Varför inte använda din nyfunna tid på att lära dig något nytt? Här är ett par exempel på saker du kan lära dig medan du sitter i karantän:

  • Ett nytt språk.
  • Att laga mat.
  • En yrkesutbildning
  • En fördjupande kurs inom ditt yrke
  • Göra Yoga
  • Spela ett instrument

Få energi genom nya rutiner

Att lära sig nya saker eller att fokusera på kreativt skapande är en riktig energikick. Och är det något som kreativt arbete mår bra av är det tydliga rutiner. Testa dig fram tills du hittar ett upplägg för hur du på bästa sätt kan organisera din nyfunna kreativa vardag. Att vi är i karantän betyder inte att vi inte borde röra på oss. Planera in en daglig promenad eller löprunda i ditt schema. Det är inte bara bra för flåset, forskning visar att fysisk aktivitet även boostar din kreativa förmåga.

För att kickstarta dina nya rutiner, eller för att hjälpa dig på traven att komma ut i naturen, så lottar vi just nu ut två stycken elcyklar av märket Stålhästen (modell PRIMA) till ett värde av 15.995kr. Allt du behöver göra är att lägga en kommentar i kommentarsfältet nedan med hur du gör för att ta vara på stunden och ge dig själv energi. Fullständiga villkor hittar du här.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande