Vilka är fördelarna med aktiviteter efter skolan?

Vilka är fördelarna med aktiviteter efter skolan?

Aktiviteter efter skolan är inte bara till för att underhålla rastlösa barn, utan ger också mycket utvecklande fördelar som hjälper barn både akademiskt och socialt.


Sociala barn med självförtroende

När barn umgås med andra barn i en ny miljö lär de sig att dela med sig och uppskatta varandras talanger och förmågor.

HUR? Vid 6 eller 7 års ålder börjar barn se värdet i att umgås med andra barn för att uppnå något. Det kan handla om en så enkel sak som att göra fler mål än motståndarlaget i fotboll!

Att vara produktiva och umgås med nya vänner i en produktiv miljö stärker självförtroendet och förmågan att vara självständig.

HUR? Barn skapar nya vänskapsband i umgänget med andra barn som de har något gemensamt med (ett intresse för gymnastik, konst, utomhusaktiviteter). Att lära känna andra barn utanför den normala umgängeskretsen stärker förmågan att vara självständig.

Utveckling och framgång inom ramen för nya aktiviteter bygger en god karaktär och utvecklar ledarskapskunskaper.

HUR? När barn leker eller arbetar utanför klassrummet börjar de improvisera för att uppnå ett mål eller få ett spel att fungera. I samarbete med andra barn lär sig barn att både stötta idéer och dela med sig av sina egna idéer för att hjälpa och vägleda andra.

Smartare barn

Aktiviteter efter skolan kan spela en stor roll i utvecklingen av akademiskt lärande.

HUR? Om barnet lär sig något nytt på fritiden kan det indirekt eller direkt leda till ett ökat intresse eller ökad förståelse för ett skolämne. Förståelsen för musiklektionerna kan t.ex. öka genom att spela ett instrument. Intresset för naturvetenskapliga ämnen kan väckas genom att klättra i träd eller titta på stjärnorna.

Barn blir entusiastiska och fyllda av självförtroende i klassrummet när de förstår att de är bra på något.

HUR? En aktivitet efter skolan kan återuppliva ditt barns entusiasm för ett skolämne på flera sätt, även om aktiviteten inte är direkt kopplad till skolarbete. En nyupptäckt talang för skådespeleri kan t.ex. föra med sig fantastiska förändringar när det gäller att tala inför klassen eller utveckla barnets kreativa skrivande.

Aktiviteter efter skolan hjälper barn att hitta sätt att hantera skolarbeten och läxor.

HUR? Vissa aktiviteter efter skolan kräver efterforskningar och fördjupningar på ett sätt som det inte finns tid för i skolan. Barn inspireras av vetskapen att de gjort någonting bra tidigare, vilket kan få dem att genomföra ett projekt på ett bra sätt eller ta på sig ledarrollen i en ny gruppuppgift.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlemSäkrare, gladare barn

Aktiviteter efter skolan ger barn något roligt att göra om föräldrarna arbetar.

HUR? Tonårsföräldrar är ofta på arbetet när skoldagen är över. Det är tråkigt att vara ensam och kan därför verka lockande att umgås med andra ungdomar på gatorna istället för att gå hem. En aktivitet innebär en perfekt typ av distraktion.

Aktiviteter efter skolan ger barn goda förebilder som de kan relatera till och innebär också en ny miljö utanför hemmet.

HUR? Sporttränare, gruppledare och andra ansvariga vuxna individer som delar med sig av kunskap gör det möjligt för barn och i synnerhet ungdomar att se världen på ett nytt sätt. Du kanske t.ex. har tröttnat på att tjata på ditt barn att hålla sina träningskläder rena? Om baskettränaren alltid ser bra och fräsch ut i nytvättade träningsbyxor blir det kanske ändring...

Barn som sysslar med fritidsaktiviteter tenderar att spendera mindre tid framför TV:n.

HUR? Det är inte bara själva tiden som barnet spenderar på sina nya hobby som håller det borta från soffan – om barnet utvecklar ett nytt intresse är chansen dessutom mycket större att det vill lägga tid på att bli så bra som möjligt på sin hobby, antingen i hemmet eller utomhus.


Tiden hemma efter skolan

Ta en titt på några av våra andra tips på hur du håller barnen glada under skolveckorna.

• Vad kan barnen hitta på istället för att sitta vid datorn?

• Enkla, näringsrika mellanmål efter skolan som laddar batterierna hos de små. 

• Tips för att Uppmuntra ditt barn att börja med en ny aktivitet

 

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare