Världens bästa nöjesparker!

Världens bästa nöjesparker!

Planerar ni en lite större resa med barnen? En destination i närheten av någon av dessa blir en garanterad succé.


Runt över världen, från Dubai till Shanghai till USA, finns det massor av otroliga nöjesparker, vissa av dem är så stora att de känns som egna sagonationer. De är fyllda till bredden av svindlande höjder, nervkittlande åkturer och roliga attraktioner, och är rena rama nöjesguldgruvan för barnfamiljen. Vem blir inte alldeles nipprig av tanken på våghalsade bergochdalbanor, mäktiga 3D-upplevelser och gigantiska vattenrutschbanor? Hela familjen kommer att älska att svischa runt i luften i de rafflande karusellerna (nå väl, kanske inte alla) och att transporteras genom magiska fantasivärldar från både sagans och filmens värld.

Ett besök på någon av dessa majestätiska lekplatser vi nämner här nedan kommer definitivt ta fram barnet i alla närvarande, och man kan med fördel planera in att stanna i flera dagar – när vi säger att de är sprängfyllda med roligheter så menar vi verkligen sprängfyllda. Många av av dem har attraktioner som räcker för en hel vecka!


EUROPA
Disneyland Paris (Marne la Vallée, Frankrike)
Precis utanför Paris ligger den europeiska versionen av Disneyland och allt är centrerat kring parkens kronjuvel; Törnrosas slott – Le Chateau de la Belle au Bois Dormant. Sagoslottet är omgivet av kittlande åkturer och upplevelser med teman från bl a Jules Verne och Indiana Jones och de Fördömdas tempel, och här kan man bland annat skrika sig igenom en maxad version av Space Mountain – en high speed-bergochdalbana med rymdtema. Här hittar du även Alice i Underlandets magiska labyrint och sagoåkturen Peter Pan's Flight.

Efteling (Kaatsheuvel, Nederländerna)
Portarna till det här sagolika nöjesfältet slogs upp redan 1952 och är beläget i en skog av grönskande parker, vandringsleder och sjöar där drakar lurar bland vattenattraktioner och magiska scenshower. Här erbjuds mängder av både lite lugnare och mer gastkramande åkturer, som t ex höjdpunkterna Spookslot (spökhus), Python (bergochdalbana med loop) och Den flygande holländaren (en kombinerad vattenbana och bergochdalbana). Det finns även en golfbana för den golfintresserade.

Europa Park, (Rust, Tyskland)
Europas tredje mest populära nöjespark hittar vi i Tyskland och här är temat just... Europa. Här kan du på på hotell som direkt tagna från t ex det antika Rom eller ett uråldrigt portugisiskt kloster. Bland de mest populära attraktionerna finner man Blue fire (åktur med inspiration av Island), spännande vattenattraktionen Poseidon (Grekland) och The Vienna Wave Swinger, en gigantisk och oerhört vacker klassisk slänggunga. Parken rymmer elva bergochdalbanor. Och om man orkar klättra upp i det 75 meter höga utkikstornet så kan man se hela vägen till Frankrike! Dock inget för den höjdrädde.


ASIEN
Universal Studios, Singapore
Den här nöjesparken är en del av Resorts World Sentosa, och inkluderar även vattenstänkta Marine Life Park, kasinon och en stor mängd hotell. Här är det återigen mycket film som sätter temat, t ex delen som kallas Sci-Fi City där man hittar häftiga Transformers: The ride (3D-attraktion) och bergochdalbanan Battlestar Galactica. Här finns också en Aerosmith-bergochdalbana och en vattenattraktion med tema från Pirates of the Caribbean.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Tokyo Disneyland & Tokyo DisneySea
Här hittar man Splash Mountain (en hisnande vattenbana), Askungens slott och återigen Pirates of the Caribbean – men det speciella med Tokyos Disneyland är att här finns även DisneySea. DisneySea är ett imponerande stort vattenland med hårresande vattenattraktioner, som t ex Tower of Terror (!!!) och Indiana Jones & The temple of the Crystal Skull. Här hittar man även lite mer stillsamma attraktioner som Mermaid Lagoon (Den lilla sjöjungfruns värld) och Mysterious Island (med bl a en "aktiv" vulkan).

Det finns ytterligare ett Disneyland i Hong Kong. Under 2015 öppnas även ett i Shanghai.


USA

Disneyland (Anaheim, California)
I närheten av Los Angeles hittar man original-Disneyland, som har lockat miljontals människor ända sedan 1955. Här hittar man toppattraktioner som It's a small world, Haunted mansion (spökhus), Space Mountain (bergochdalbana inomhus) och Star Tours (3D-simulation!). Både dag och kväll erbjuds fantastiska shower som t ex Fantasmic!. Nästgårds hittar man California Adventure och här är nästan alla åkturer filmrelaterade (Bilar, Den lilla sjöjungfrun och Toy Story).

Walt Disney World, EPCOT & Animal Kingdom (Lake Buena Vista, Florida)
Det här magiska och extremt stora kungariket är i skrivande stund världens mest populära nöjespark med över 17 miljoner besökare per år. Här finns ALLT i nöjesparksväg – parken är uppdelad i fyra delar; huvudparken Magic Kingdom, EPCOT, Disneys Hollywood Studios och Disneys Animal Kingdom. Här finns två vattenparker, 23 hotell och fler attraktioner än man kan räkna.

Universal Orlando Resort & Universals Island of Adventure (Orlando, Florida)
Här är allting inspirerat av kända filmer, så långt ögat kan se. Jurassic Park, Shrek, Mumien, Men in black, Dumma mej... Vi kan inte nämna dem alla! På Island of Adventure hittar man hisnande åkturer som Adventures of Spiderman och Jurassic Park-virvelvinden. Det är också här, mina damer och herrar, som man kan gå in i Harry Potters värld – med magiska bergochdalbanor och platser att undersöka, som t ex Hogwart Express. Inget Potter-fan kommer bli besviket!


Fler lästips:
Dags att resa? Boka smart
Tre smarriga varma drycker du enkelt fixar hemma

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!