Tips-for-a-smooth-daily-routine-1-size-3

Tips för en stressfri vardag

Tips för en stressfri vardag


På morgonen

Var realistisk och försök inte hinna med för mycket innan ni ska iväg, det är ett recept på katastrof och dagen börjar med stress då.

• Få alla i säng i tid kvällen innan

Barn behöver mycket sömn. Förbjud därför TV-tittande den sista halvtimmen innan läggdags, och gör deras sovrum till en mobilfri zon.

• Förbered så mycket du kan kvällen innan

Lägg fram kläder, duka frukostbordet och packa ihop eventuella matsäckar innan du går och lägger dig. Kontrollera att alla läxor är gjorda, skriv på blanketter från skolan och ställ skolväskor vid dörren.

• Gör frukost snabbt

Ladda kaffebryggaren kvällen innan, eller ställ fram tepåsar och muggar. Gör ni smoothies? Ta fram mixern och ladda kylskåpet med massor av frukt och grönsaker.

• Lägg en enkel make-up

Slösa inte tid på att leta efter grejer i din necessär. Ha de produkter du använder mest i en separat necessär för att bli färdig snabbt.

Mammatips: 'Förvara ett kit för nödsituationer i handskfacket.'

Tvåbarnsmamman Bridget säger: 'Jag förvarar ett par powerbars och en hårborste i bilen, för de mornar när allt bara är kaos och panik!'

På kvällen

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Vid slutet av dagen, när man är helt slut, dödshungrig och kan det kännas som en oöverstiglig uppgift att ordna med middag!

• Låt barnen varva ner efter skolan

Istället för att tvinga barnen att göra sina läxor på en gång, föreslå att de ställer undan sina skolväskor medan du fixar ett nyttigt mellanmål (som fruktsallad) innan middagen. Eller låt dem cykla eller kolla på TV en halvtimme. På detta sätt får du också lite egentid, så du kan varva ner från en lång jobbdag.

• Planera era middagar i förväg

Om du vet vad ni ska äta i veckan kommer du känna dig mycket mindre stressad när du kommer framåt kvällen.

• Gör ett duschschema

Om ni bara har ett badrum, försök ordna rutiner så att alla vet vems tur det är att duscha. Vissa gillar att duscha på morgonen, andra på kvällen, så försök komma in i en rutin som alla trivs med.

• Var sträng angående TV-tid

Var sträng men rättvis när det kommer till vem som ska få bestämma över fjärrkontrollen, och sätt gränser. Bestäm TV-regler så att ni inte behöver ha samma bråk varje kväll.

• Var konsekvent med sängtider

Bestäm en rimlig tid för läggdags och håll fast vid den i veckorna, och låt barnen vara uppe längre på helgerna. Kontrollera att läxor har gjorts och skolväskor packats en timme innan läggdags så att inga förseningar uppstår vid läggdags.

Mammatips: 'Sätt upp veckans meny på kylskåpet.'

Ruth, mamma till två tonårspojkar säger: 'Jag arbetar de flesta dagar och orkar inte bråka om vilken mat alla vill äta när jag kommer hem, så jag satte upp en meny med veckans middagar på kylskåpet. Det hjälper mig att hålla mig organiserad och de vet vad det blir för mat.'

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!