Restips för familjen i Norden

Restips för familjen i Norden

Många sätter sig på charterplanet och glömmer bort skatterna som finns nära. Här är några platser värda att besöka som barnfamilj i Norden.


Semester hemma eller i grannlandet med något oförglömligt för barnen. Här är tips på resmål som har något för alla.

 

Danmark

Badlandet Lalandia och nöjesparken Legoland är ett nöje för hela familjen, de ligger alldeles intill varandra. Lalandias Aquadome är ett gigantiskt inomhusbad med tropisk värme, och Legoland lanserar spökhuset Ghost i år, där en galen professor ibland annat huserar i källaren. Var beredda på att stanna minst tre nätter för att hinna med allt i lugn och ro. Här finns flera boendealternativ i olika prisklass både på Lalandia och på Legoland, med ett resort pass har ni tillgång till båda.

lalandia.dk

legoland.dk

Randers regnskog är en konstgjord regnskog innanför glaskupoler som ligger i Randers. Det finns flera avdelningar där familjen kan uppleva växter ocxh djur från olika delar av världen. Avdelningen asiatiska templet är uppbyggd som tempelruinerna i Angkor, Kambodja, här finns bland annat ormar och dvärgmangust.

regnskoven.dk

 

Finland

Muminvärlden i Nådendal utanför Åbo har byggt upp Tove Janssons sagovärld om Mumintrollet. Intill finns äventyrsön Väski där man bland annat kan skjuta pilbåge, klättra i berg och vaska guld.

muumimaailma.fi

I Tammerfors finns Särkännniemi nöjespark, störst i landet. Bland annat har de en restaurang på 124 meters höjd.

sarkanniemi.fi

Santa Claus village i Rovaniemi ger barnen möjlighet att träffa jultomten och se hans verkstad högt uppe vid polcirkeln. Här finns också Santa park där ni kan träffa nissar och älvor i tomtens grotta.

santaclausvillage.info

Puuhamaa är en gömd pärla cirka en timma från Helsingfors. Att komma hit är som att befinna sig på en gigantisk lekpark både för vuxna och barn, enorma stutsmattor, vattenland och många olika åkattraktioner, absolut värt ett besök om du ska till Finland i sommar.

puuhamaa.fi/?lang=en

 

Island

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Landet har en fantastisk natur och många upplevelser utifrån den. Åk snömobil eller jeep på glaciär, bada i het källa, spana efter valar eller åk på gemensam ridsemester. Flera researrangörer startar från Reyjkavik och bokar också sightseeingturer med eller utan tema.

visiticeland.com

 

Norge

Norges fantastiska natur är en upplevelse för hela familjen. Varför inte åka på fjordtur och uppleva Norge i ett nötskal? Fjord tours har kryssningar från Bergen till Oslo med stopp på flera ställen.

fjordtours.com

Åker ni norröver är nationolparken Dovrefjell värd ett besök. Här kan familjen bland annat åka på safari och träffa myskoxar.

nasjonalparkriket.no

Tusenfryd nöjespark, ungefär 20 kilometer  utanför Oslo,  har bland annat Thors Hammer i 4D och olika badattraktioner som BadeFrydelven för barn över 120 cm.

tusenfryd.no

 

Sverige 

Nöjesparken Liseberg är en heldagsupplevelse för familjen som ligger i Göteborg. Förra året lanserades Kaninlandet för de minsta barnen, i år är det premiär för nya attraktionen Helix. Berg- och dalbanan är 1,4 km lång och tar  lite över två minuter att åka. Längdgränsen är inte fastställd ännu, men det blir nog de lite äldre barnen som åker i 100 kilometer i timmen.

liseberg.se

 

vildmarkshotellet i Kolmårdens djurpark utanför Norrköping kan familjen säga god morgon till djuren och uppleva djurparken utanfär ordinarie öppetider. I kolmårdenpaketet ingår logi, frukost och entré till de olika delarna av djurparken, delfinshowen och till äventyret Safari. Passa på att lägga till för guidad visning i Tiger world eller för en spaupplevelse för hela familjen på African spa och relax.

kolmarden.com

 

Christina WagnerFler lästips:
5 sommaraktiviteter som är gratis
Maximera träningen på semestern
Ta vara på de ljusa sommarkvällarna

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!