pysselkalas

Pysselkalas

Här bjuder vi på några idéer för ett perfekt pysselkalas för alla mellan sex och tio år.


Fixa pysselplatsen

Ska du ha kalas och behöver lite nya tips på vad du kan göra?
Gör enkelt i ordning en arbetsplats för barnens pysselkalas genom att hitta en gammal dörr eller annan stor planka, placera plankan på t.ex. tegelstenar och använd plasthinkar som pallar till barnen. Täck bordet med tidningspapper och dekorera området med färgglada heliumballonger. 

Aktiviteter

Förbered två eller tre projekt som får fart på barnens fantasi och kreativitet. Börja med ett enkelt projekt som snabbt sätter dem i arbete. Gå sedan vidare med ett lite mer komplicerat projekt som håller dem sysselsatta en stund. Avsluta med ett projekt som går snabbt för de barn som fortfarande orkar pyssla. 

Bra idé

Fyll några hinkar med såpvatten där kalasgästerna kan gå och tvätta händerna. Glöm inte att lägga fram handdukar som de kan torka sig på.

Bordsdukning

Duka bordet som om det var din egen tebjudning, med fint porslin och kakgafflar. Gör egna namnskyltar för varje barn och dekorera bordet med färgglada servetter, djur och pappersblommor. 

Hårsmycken till festfina hår

Du behöver:

Hårspännen

Prydnader som rosetter och glitterlim

Saxar

Klister

Så gör du:

Bestäm hur du vill göra ditt hårsmycke och plocka fram det du behöver. Klistra fast rosetten på spännet, dekorera med glitterlim och låt det torka.

 

Skopåsar

Gör en snygg skopåse i nättyg och stoppa ner ett par leksaksskor som de små gästerna kan ta med sig hem.

Du behöver:

Nättyg i valfri färg

Glitterlim

Tunna vita organzaband

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Tre sorters tyg i grönt och vitt

Sicksack-saxar

Nål och tråd

Svarta och vita pärlor

Säkerhetsnålar

Så gör du:

1. Klipp ut en cirkel med 70 cm i diameter av nättyget. Dekorera kanten med glitterlim och låt torka.

2. Trä bandet löst genom hålen i nättyget ungefär 11 cm från cirkelns kant. Dra i bandet för att forma en påse. Lägg ett par skor i påsen innan du drar åt. Knyt en rosett. 

3. Gör en blomma till påsen genom att klippa ut fyra olika blomformer av tre olika sorters tyg och nättyg. Använd sicksack-saxen så att kanten inte fransar sig. Lägg blomformerna ovanpå varandra med den största längst ner. Sy ihop formerna i mitten och dra ihop den så att den liknar en blomma. Sy fast några pärlor i mitten och sätt fast blomman med en säkerhetsnål på påsen. Blomman kan också användas som brosch eller hårsmycke.

Vindsnurror

Du behöver:

Tjockt kartongpapper

Linjal

Penna och suddgummi

Sax

Smala trästavar

Strass

Klister

Häftstift

Så gör du:

1. Klipp ut en kvadrat av pappret. Lägg ner kvadraten på en platt yta och dra ett tunt blyertsstreck mellan de två motsatta hörnen. Gör likadant mellan de andra hörnen.

2. Klipp längs med strecken fram till ca 2 cm före mitten.

3. Vik ihop de fyra hörnen så att de möts i mitten och sätt fast hörnen med ett häftstift på trästaven. Dölj häftstiftet genom att klistra på lite strass. 
Fler lästips:
Fixa roliga förvaringsburkar åt barnen
Skaffa dig en snabbare morgonrutin

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!