Packlista för bilsemestern

Packlista för bilsemestern

Bilen knökfull innan resan ens har börjat? Följ packråden och du kommer både resa skönare och dessutom ha plats för semestershoppingen.


När man ändå tar bilen kan man lika gärna slänga in lite extragrejer som kan vara bra att ha. Känner du igen dig? Men stopp, resan blir roligare om ni inte börjar med bagage i knäet och påsar i nacken. Följ vår packlista och förvåna dig själv med hur smidigt lastandet går! 

1. Egen väska funkar bäst

En väska per person, gärna mjuk. Då är det lättare att hitta rätt grejer och enklare att stuva om.

2. Sålla, sålla, sålla

Innan du börjar packa i väskan, lägg kläderna du valt att ta med på sängen. Gör ytterligare en gallring! Placera de plagg egentligen inte är nödvändiga att ta med (brukar vara uppemot hälften av alla kläder) i en egen hög, som får stanna hemma. Packa ned resten.

3. Packa säkert

Stuva in tunga, otympliga grejer i bagageutrymmet längst in mot passagerarsätet. Till exempel matkassar, kylväska med mat ni inte ska ha under resan, tält, sparkcyklar. Fyll på med väskorna med kläder. Matsäcken placeras längst bak eller i kupén. Hellre för mycket fika än för lite!

4. Värme och lyse

Glöm inte nödpåsen/-väskan. Ficklampa, reflexväst, en flaska vatten och en fleecetröja gör oförutsedda händelser varmare och tryggare.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

5. Handbagage till hands

Lägg vattenflaska, block, pennor, musik, våtservetter, glasögon, resgodis och frukt i en smidig väska eller ryggsäck som du har nära till hands.

6. Snabbstäda facken

Töm facken vid framdörrarna på skräp. Lägg i bilkarta, penna, tomma plastpåsar (till nytt skräp) och en hoptryckt pappersrulle.

7. Mysigt och mjukt

Varsin liten kudde och en gemensam filt till passagerarna i baksätet blir mysigt.

8. Extraskorna får följa med

Har du plats kvar i bilen? Unna dig då att packa in några av de där ”inte-nödvändiga-plaggen” eller skorna. 

Trevlig resa!

Anna Holm

 

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan