Lek dig i form!

Lek dig i form!

En timmes härjande och stojande med ungarna eller kompisgänget är en riktig genomkörare för kroppens alla muskler – och ni har himla kul tillsammans på kuppen!


Samla kompisar och familj en förmiddag på helgen, umgås, lek, rasa runt – ett superkul sätt att både umgås och få motion. Så ut och lek nu!

Här nedan är fem roliga aktiviteter som passar alla åldrar, och här hittar du ytterligare tips på hur du får in motion i din vardag.

Brännboll
Ett jättebra bollsportsalternativ som de flesta kan sedan skolans gymnastiklektioner. Två lag, ett inne-lag som slår iväg bollen så långt det går över planen för att sedan hinna varva fyra koner innan motståndarlaget (det sk ute-laget som står och väntar ute på planen för att fånga bollen så snabbt som möjligt) "bränner" den som slagit. Det gör ute-laget genom att kasta bollen till sin "brännare" innan slagmannen hunnit springa varvet runt. Den som springer kan också stanna vid en kon och fortsätta springa när nästa slagman slagit ut bollen. Extra poäng om ute-laget tar lyra!

Volleyball
Sätt upp ett nät i parken, dela upp er i två lag och slå bollen fram och tillbaka över nätet (använd bara händerna!). Man får passa tre gånger sinsemellan i laget, sedan måste den över till motståndarna. Slår bollen i marken förlorar den sidans lag poängen.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Klassiska barnlekar
Renodlade barnlekar kan vara ett jättebra sätt att motionera och främja hälsan i allmänhet. Hoppa säck, springa med ett ägg balanserandes på en sked i munnen, hinderbana, Hela havet stormar... Låt barnen komma med förslag, de kan med största säkerhet minst tre olika som de tålmodigt (eller inte) väntat på att ni ska vilja leka med dem!

Trädgårdsbadminton
På de flesta leksaksaffärer och bensinmackar så kan man köpa strandbadminton-set, och trots att det inte är några femstjärniga grejer så får de ändå kroppen att svettas efter bara några minuters användning. Det bästa med badminton är att man kan anpassa det helt efter sin egen förmåga, talang och fitness-nivå. Ung som gammal.

Ta tid-tävlingar
Nu är det dags för dem med (eller utan) flås! Hitta på olika saker som ska utföras på tid, kan vara vad som helst från att plocka fem olika sorters blommor på en ängen till att springa tre varv runt sommarstugan till att ta på sig fem tjocktröjor och snabbt komma ur dem igen. Vad som helst!
Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan